Μητσοτάκης: 200.000 θέσεις εργασίας και αύξηση  ΑΕΠ 7 μονάδες με το Σχέδιο Ανάκαμψης

Μητσοτάκης: 200.000 θέσεις εργασίας και αύξηση ΑΕΠ 7 μονάδες με το Σχέδιο Ανάκαμψης

Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

200 000 νέες θέσεις εργασίας
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένας πολύ καλά μελετημένος οδικός χάρτης με 170 έργα, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Στηρίζεται σε 4 πυλώνες, την ψηφιακή μετάβαση του Κράτους και της Οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη Οικονομία, και την εκτίναξη της παραγωγικής δραστηριότητας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που καλύπτει όλη την Ελλάδα, αφορά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, και το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας αλλά και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες την επόμενη 6ετία, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Το Εθνικό Σχέδιο έχει ρηξικέλευθο χαρακτήρα, γιατί αλλάζει το υπόδειγμα και κάνει την Οικονομία εξωστρεφή και το φορολογικό σύστημα φιλικό προς την ανάπτυξη και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Εξ ου και το όνομα αυτού είναι η Ελλάδα 2.0. Το Εθνικό σχέδιο επιδιώκει να δημιουργήσει πολλές, νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Μαζί, πάντως, με τους πόρους του σχεδίου, ο ιδιώτης καλείται να προσθέσει και τα δικά του κεφάλαια αναλαμβάνοντας το σχετικό του ρίσκο», σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δίκαιη ανακατανομή του εθνικού πλούτου
«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης δημιουργεί μία νέα καθημερινότητα για όλους τους πολίτες» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν περιλαμβάνει μόνο πιστώσεις και δράσεις, αλλά σηματοδοτεί ρήξη με κατεστημένες αντιλήψεις που καθηλώνουν την οικονομία μας. Αποτελεί ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο που πατά πάνω στις προτεραιότητες του σχεδίου Πισσαρίδη» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Γιατί οι κατευθύνσεις έχουν καταστρωθεί στην Ελλάδα και αφορούν στην Ελλάδα. Έχουν γίνει από Έλληνες και αφορούν Έλληνες. Η ελληνική κυβέρνηση έχει την πλήρη ιδιοκτησία του. Ενσωματώνει εμπειρία και από την πανδημία. Εξαλείφει παγιωμένες παθογένειες. Το Εθνικό Σχέδιο οδηγεί στην δίκαιη ανακατανομή του εθνικού πλούτου. Η προσπάθεια που σήμερα ξεκινά σημαίνει περισσότερες δουλειές ιδίως για τους νέους μας και μία καλύτερη καθημερινότητα για όλους», σημείωσε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης δεν αφορά μία κυβέρνηση, αφορά όλη τη χώρα, είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει σε ένα κόμμα» τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως: «Δεν περιορίζεται σε θητείες, αλλά απλώνεται σε δεκαετίες. Αποτελεί, ως εκ τούτου, ευκαιρία για την δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων. Είναι όμως πρωτίστως ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί», τόνισε επίσης.

Το Σχέδιο παρουσιάζεται αναλυτικά από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακη Σκέρτσο, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλη Αργυρού και τον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκο Μαντζούφα.

Δείτε την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης:

Η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Σχέδιο ως το 2026
Εξηγώντας αναλυτικά τις παραμέτρους του Σχεδίου ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «όπως δηλώνει και το όνομά του, το σχέδιο αυτό υπηρετεί την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και την ανθεκτικότητα της κοινωνίας με επενδύσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στην απασχόληση, στην Πολιτική Προστασία, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί και στην ψηφιακή εξυπηρέτηση. Και βέβαια η ανθεκτικότητα έχει να κάνει και με την προσαρμογή στη μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, εξού και παραπάνω από το 1/3 των πόρων του σχεδίου θα διοχετευτούν σε δράσεις που αφορούν τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας. Τι σημαίνει αυτό; Ενδεικτικά αναφέρω προγράμματα όπως το εξοικονομώ-αυτονομώ, εμβληματικα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, μία σημαντικότατη χωροταξική μεταρρύθμιση σε όλη την Επικράτεια, στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτροκίνητες συγκοινωνίες, αποτελεσματική προστασία της βιοποικιλότητας. Με άλλα λόγια όλα αυτά αφορούν μία νέα καθημερινότητα για όλους τους πολίτες, γιατί ακριβώς οι πολίτες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της γιγαντιαίας προσπάθειας. Και θέλω να τονίσω πως ο σχεδιασμός αυτού του άλματος είναι μόνο η αρχή, είναι το πρώτο χιλιόμετρο ενός Μαραθωνίου, το νήμα του οποίου θα κοπεί μόνο όταν έχουν απορροφηθεί όλοι οι πόροι, το αργότερο μέχρι το 2026. Είναι ένα στοίχημα που θα κάνει καλύτερη τη ζωή της κάθε Ελληνίδας, του κάθε Έλληνα και γι' αυτό και θα το κερδίσουμε».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS