Πελώνη για ασυλία λοιμωξιολόγων: Πρέπει να εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς να φοβούνται για μηνύσεις

Πελώνη για ασυλία λοιμωξιολόγων: Πρέπει να εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς να φοβούνται για μηνύσεις

Τα μέλη της επιτροπής των ειδικών δεν ασκούν διοίκηση για να είναι υπόλογα σε ποινικές διώξεις, τόνισε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αρ. Πελώνη, σχετικά με την τροπολογία για την ασυλία των ειδικών που εγκρίθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης.

Η τροπολογία αφορά στο ακαταδίωκτο των μελών των τριών επιτροπών που πρωταγωνιστούν στη λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, το lockdown και τους εμβολιασμούς.

«Οι άνθρωποι της επιτροπής δεν ασκούν διοίκηση για να είναι υπόλογοι σε ποινικές διώξεις. Πρέπει να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Επιτροπής, πρέπει οι επιστήμονες να είναι ελεύθεροι να εκφέρουν την επιστημονική τους άποψη χωρίς να φοβούνται μηνύσεις από τον οποιονδήποτε», δήλωσε η κυρία Πελώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αλλοπρόσαλλη τακτική. «Από τη μια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χειραγωγεί την επιτροπή και δεν ακούει την επιστημονική άποψη και από την άλλη αντιδρά για την τροπολογία που διασφαλίζει ακριβώς την ανεξαρτησία της επιτροπής» υποστήριξε η Αρ. Πελώνη. Αναφερόμενη σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ότι τίθεται θέμα δημοκρατίας, ισχυρίστηκε: «Ποιο είναι το θέμα της δημοκρατίας; Όταν επιστήμονες πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφέρουν την άποψή τους;».

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει την πολιτική απόφαση και την ευθύνη. Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβλημα με την επιστήμη; Δεν θέλει να έχουν ανεξάρτητη άποψη οι επιστήμονες;» πρόσθεσε.

Εξαδάκτυλος: Αποποιούμαι την ασυλία μέχρι να προβλεφθεί το ίδιο για γιατρούς και νοσηλευτές
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πήρε θέση σχετικά με τη νέα τροπολογία για την ασυλία των επιστημόνων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΟPEN «Ώρα Ελλάδος», είπε ότι «μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία, αποποιούμαι των προνομίων που μου παρέχει η συγκεκριμένη τροπολογία για το ακαταδίωκτο, ως μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας».

Βουλή: Εγκρίθηκε η τροπολογία για την ασυλία των λοιμωξιολόγων
Ας σημειωθεί ότι με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε από την ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Υγείας, στην οποία περιελήφθη και η διάταξη για το ακαταδίωκτο των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε συνολικά από την ψηφοφορία. Το Κίνημα Αλλαγής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία, διότι δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημά του να μην υπάρχουν πολλές διατάξεις στις τροπολογίες, γιατί δεν εκφράζεται η αυθεντική βούληση των βουλευτών. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Η Ελληνική Λύση καταψήφισε το ακαταδίωκτο, όπως και το ΜέΡΑ25.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ