Πελώνη: Η Ελλάδα θα στείλει σύντομα επιστολή αιτήματος στις ΗΠΑ για την αγορά F - 35

Πελώνη: Η Ελλάδα θα στείλει σύντομα επιστολή αιτήματος στις ΗΠΑ για την αγορά F - 35

«Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο επιβεβαίωσε το άριστο επίπεδο των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων, που βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο σημείο από ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Σκάι 100.3, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την δεξίωση, εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί η χώρα μας στο πρόγραμμα των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 και να αγοράσει μία μοίρα- όχι πάντως πριν το 2028- όταν θα υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.

Η κ. Πελώνη πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι σύντομα θα εκκινήσει η διαδικασία από την ελληνική πλευρά με επιστολή αιτήματος προς τις αμερικάνικες αρχές, ώστε σταδιακά να αρχίσει η συζήτηση και η διαπραγμάτευση για τους όρους.

Ακόμη, επισήμανε ότι στη συνάντηση τεθήκαν όλα τα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς είναι μέρος μιας πολύ ευρείας ατζέντας. Ωστόσο, τόνισε ότι οι ιστορικές μας σχέσεις με τις ΗΠΑ, δεν ορίζονται σε σχέση με μια άλλη χωρά.

«Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο δεν χρειάζονται εντάσεις στην περιοχή. Θέλουμε τον διάλογο και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία ωστόσο τέτοιες προκλήσεις είναι απαράδεκτες, δεν γίνονται αποδέκτες, και θα έχουν την κατάλληλη απάντηση και επί του πεδίου και διπλωματικά», κατέληξε η κα Πελώνη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS