Πελώνη: Αν συνεχιστεί η τουρκική προκλητικότητα οι κυρώσεις πρέπει να μπουν στο τραπέζι της ΕΕ

Πελώνη: Αν συνεχιστεί η τουρκική προκλητικότητα οι κυρώσεις πρέπει να μπουν στο τραπέζι της ΕΕ

Την άποψη ότι αν συνεχιστεί η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι η λίστα κυρώσεων που αποφασίστηκε στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ, εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα, έλαβε απόφαση καταδίκης των μονομερών ενεργειών της Άγκυρας. «Θα πρέπει να καταρτιστεί η λίστα για να είναι έτοιμη προς εφαρμογή στο τραπέζι εφόσον η Άγκυρα δεν αλλάξει συμπεριφορά» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι οι κυρώσεις από μόνες τους δεν συνιστούν πολιτική, αλλά χρειάζονται και άλλες κινήσεις. 

Παράλληλα, η κ. Πελώνη πρόσθεσε ότι προκειμένου να υπάρξει διάλογος ουσίας απαιτείται έμπρακτη αποκλιμάκωση και υπογράμμισε ότι «υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα ψυχραιμία το παρακολουθούμε, πάντα παρακολουθούμε τις τουρκικές κινήσεις γίνονται πάντα στο παρασκήνιο και διπλωματικά όλες οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο τούρκικο ΥΠΕΞ, στον ΟΗΕ, η κ. Μέρκελ τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη».

Η κ. Πελώνη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών διευκρινίζοντας ότι «συμβούλιο αρχηγών δεν βλέπω αυτή τη στιγμή. Ο κ. Δένδιας ενημερώνει ανά πασά στιγμή τους εκπροσώπους των κομμάτων».

Πελώνη: Θα γίνει σχεδιασμός για την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
Αναφορικά με τις αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ειδικής δομής διαχείρισης για την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, προσθέτοντας ότι αυτό είναι απόφαση του Πρωθυπουργού. «Προφανώς θα πρέπει να γίνει ένας σχεδιασμός γιατί υπάρχει τεράστιο πακέτο που θα πρέπει να τρέξει και πιο γρήγορα, να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες αυτό είναι το στοίχημα… Αναζητείται λύση που θα βοηθήσει να είναι πιο γρήγορες διαδικασίες θα προκρίνει ο πρωθυπουργός ποια είναι η καλύτερη λύση» σημείωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ