Πέτσας: Αυτά θα είναι τα επόμενα μέτρα αν δεν αποδώσει και η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Πέτσας: Αυτά θα είναι τα επόμενα μέτρα αν δεν αποδώσει και η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Με την εφαρμογή των νέων μέτρων για το lockdown από αύριο, με πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβέρνηση ελπίζει πως θα καταφέρει να περιορίσει την πανδημία και παράλληλα θα συμμορφωθούν και όσοι απειθαρχούν στην καραντίνα.

Ωστόσο, για παν ενδεχόμενο, ήδη εξετάζονται και άλλα μέτρα τα οποία αν κριθεί πως δεν αποδώσουν αυτά που μπαίνουν σε ισχύ από αύριο, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιηθούν. Γι’ αυτά τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, τοποθετήθηκε χθες στην ενημέρωση των ΜΜΕ ο Στέλιος Πέτσας.

Νέοι περιορισμοί σε μετακινήσεις, σχολεία, επιχειρήσεις

Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας το χρονικό διάστημα 21:00 - 05:00, εξετάζονται επιπλέον μέτρα τα οποία θα είναι τα εξής:

  • Περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων
  • Περιορισμός λειτουργίας σχολείων
  • Περιορισμός λειτουργίας επαγγελματικών δραστηριοτήτων που λειτουργούν ακόμη

«Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», επισήμανε χθες ο κ. Πέτσας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown. «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά, αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην κατάσταση με τις ΜΕΘ όπου τα νοσοκομεία πιέζονται, σημειώνοντας πως για να ελεγχθεί η κατάσταση, θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

«Το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι είναι πολύ εύκολο από ένα μικρό κυματισμό να περάσεις σε ένα μεγάλο κύμα, που μπορεί να γίνει τσουνάμι. Όσες κλίνες ΜΕΘ και να έχει ένα σύστημα, ποτέ δεν θα είναι αρκετές αν δεν ελέγξεις την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ