Πέτσας: Εξετάζουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση

Πέτσας: Εξετάζουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση

Στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπαίνουν και μετά το φθινόπωρο μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή φαίνεται ότι θα είναι η συνταγή».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός επισήμανε ότι ένα από τα πράγματα που απασχολεί την κυβέρνηση και συζητείται, είναι το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζόμενων στην εστίαση, κάτι που ωστόσο – όπως είπε- προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Αναφορικά με θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι το έκλεισε χτες ο πρωθυπουργός.

Ακόμη ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι δεν έχει τεθεί θέμα αποκλεισμού των ανεμβιολίαστων από τα καταστήματα λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, αν το φθινόπωρο καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

  • Ποιες κατηγορίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο, σύμφωνα με πληροφορίες
  • Οι εκπαιδευτικοί, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν κρίνεται απαραίτητο. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλονται σε συχνά εργαστηριακά τεστ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί προκειμένου να εισέλθουν στις τάξεις τους.
  • Οι ένστολοι όλων των κατηγοριών, δηλαδή πέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, και η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική.
  • Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές και ειδικότερα όσοι απασχολούνται στην ενέργεια, την ύδρευση, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 23 Αυγούστου, οπότε και θα επαναλειτουργήσει η Βουλή μετά τη θερινή ανάπαυλα.
  • Επίσης, υποχρεωτικός θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού και για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS