Πέτσας για αναδρομικά: Δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές οι συνταξιούχοι, δεν υπάρχει θέμα παραγραφής

Πέτσας για αναδρομικά: Δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές οι συνταξιούχοι, δεν υπάρχει θέμα παραγραφής

Η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τόνισε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε, όμως, ότι πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος και χρόνος υλοποίησης των δικαστικών αποφάσεων σε συνάρτηση πάντα με τις οικονομικές εξελίξεις και τις δυνατότητες της χώρας. «Δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές οι συνταξιούχοι και να τρέχουν σε δικηγόρους. Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να περιμένουν τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Για το θέμα της Αγίας Σοφίας και το εάν τεθεί στην Σύνοδο Κορυφής, ο κ.Πέτσας ανέφερε μεν ότι βασικό θέμα της συνόδου είναι το ταμείο Ανάκαμψης, αλλά πρόσθεσε ότι «αυτά τα ζητήματα διαμορφώνονται σιγά- σιγά στην ευρωπαϊκή ατζέντα». Χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» τα συμπεράσματα Μπορέλ, όπως τα αποτύπωσε, και επισήμανε την ανάληψη ευθύνης από μέρους του κ. Μπορέλ για κατάρτιση μέτρων κατά τη Τουρκίας εάν συνεχίσει την παραβατική της συμπεριφορά. «Είναι δεδομένο ότι η απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας και επανέλαβε ότι είναι «ιστορικό λάθος» εκ μέρους της Τουρκίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην επιστολή των πέντε χωρών στον ΟΗΕ με την οποία αίρεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Σάρατζ στη Λιβύη, και είπε ότι η Ελλάδα αναδεικνύει τις αντιφάσεις της λιβυκής αυτής της κυβέρνησης, η οποία υπέγραψε το παράνομο μνημόνιο με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου και αυτό πρέπει να το σέβονται όλοι». Με αυτή την κατηγορηματική απάντηση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απέκλεισε την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, στην Τουρκία. Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη συνέντευξη του πρώην υπουργού 'Αμυνας κ. Αποστολάκη περί του ιδίου θέματος, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στον ίδιο για περαιτέρω διευκρινίσεις. «Για όσους λένε αυτά που λένε, ας κληθούν οι ίδιοι να απαντήσουν» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με την συνάντηση του Βερολίνου, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μυστικές συναντήσεις, υπάρχουν συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων που δεν χρειάζεται να ανακοινώνονται, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βόρεια Μακεδονία, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θέλει την προώθηση της ευρωπαϊκής ατζέντας από όλες τις γειτονικές χώρες κάτι που θα είναι προς όφελος ολων.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Κ.Μπογδάνου σε συγκέντρωση για το μεταναστευτικό, όπου παρίστατο και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η.Κασιδιάρης, ο κ. Πέτσας είπε ότι «ένας βουλευτής μπορεί να συμμετέχει σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας αν το επιθυμεί».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS