Πέτσας: Η Τουρκία απομακρύνεται όχι μόνο από την Ε.Ε., αλλά και τη Δύση συνολικά

Πέτσας: Η Τουρκία απομακρύνεται όχι μόνο από την Ε.Ε., αλλά και τη Δύση συνολικά

H απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί αποκαλύπτει την αλλαγή προσανατολισμού της Τουρκίας, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Υπογράμμισε δε ότι την απομακρύνει όχι μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από τη Δύση συνολικά.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι η Αθήνα επιθυμεί πάντα σχέσεις καλής γειτονίας και συνεννόησης, αλλά με την κίνηση αυτή η Άγκυρα δυσκολεύει πολύ τις διμερείς σχέσεις. Σημείωσε επίσης ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές και θα αναδεικνύεται σε διεθνές επίπεδο.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για πιθανή παρουσία τουρκικού πλοίου νότια της Κρήτης, ο κ. Πέτσας τόνισε «πως έχουμε τους συμμάχους στο πλευρό μας και τις δικές μας δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε τα πάντα».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η Ε.Ε. εξέδωσε κατάλογο με βαρύτατες οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, οι οποίες και θα ενεργοποιηθούν εάν η τουρκική πλευρά συνεχίσει τις προκλήσεις.

Αναφερόμενος στο «παζάρι» της Τουρκίας με την Αίγυπτο, σχολίασε πως πρόκειται για μία «αγωνιώδη προσπάθεια» να προσεγγίσει κάποιες δυνάμεις, αλλά η χώρα μας έχει φροντίσει να συγκροτήσει τις δικές της συμμαχίες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS