Πιερρακάκης: 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές έλαβαν χώρα το 2021 - 55 λιγότερες ουρές για κάθε ενήλικο

Πιερρακάκης: 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές έλαβαν χώρα το 2021 - 55 λιγότερες ουρές για κάθε ενήλικο

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, η ψηφιακή πολιτική είναι ένας μηχανισμός μείωσης των ανισοτήτων.


Με ανάρτησή του στα social media,ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης πως οι ψηφιακές συναλλαγές το 2021 έφτασαν τις 500 εκατομμύρια.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο twitter ο υπουργός, οι πάνω από 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές της χρονιάς μεταφράζονται σε περίπου 55 λιγότερες ουρές για κάθε ενήλικο πολίτη, και συμπληρώνει ότι η εκθετική αύξηση αντικατοπτρίζει την πρόοδο και τις δυνατότητες της χώρας.

Όπως είχε προβλέψει νωρίτερα τον Δεκέμβριο, θα ξεπερνούσαν ως το τέλος της χρονιάς τα 500 εκατομμύρια οι συναλλαγές. «Ξεκίνησαν από τα 8,8 εκατομμύρια το 2018, περνάνε στα 34 εκατομμύρια το 2019, στα 94 εκατομμύρια το 2020. Τα περισσότερα είναι διαλειτουργικότητες, αυτό σημαίνει ότι το κράτος έχει αρχίσει να λειτουργεί με έναν τρόπο ολοένα και πιο έξυπνο» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της 7ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης ΕΕΝΕ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, η ψηφιακή πολιτική είναι ένας μηχανισμός μείωσης των ανισοτήτων. «Ένα κράτος που λειτουργεί ψηφιακά και γρήγορα είναι ένα κράτος που δημιουργεί ένα πεδίο ισότητας, βοηθά τους απόδημους, τα άτομα με αναπηρία, τον εργαζόμενο γονιό» και συμπλήρωσε ότι η ψηφιοποίηση δημιουργεί ένα κράτος που θα δουλεύει καλά, για όλους κι όχι μόνο για εκείνους που θα μπορούν να το προσεγγίσουν. «Βελτιώνει την παραγωγικότητα, τις υποδομές, με ίση πρόσβαση στις υποδομές».

Η ανάρτησή του στο twitter

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ