Οικονόμου: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο σπίτι - Τι θα αλλάξει στα επικαιροποιημένα μέτρα

Οικονόμου: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο σπίτι - Τι θα αλλάξει στα επικαιροποιημένα μέτρα

Έκανε σαφές ότι μέχρ τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να έχουμε και αλλά δεδομένα και αν χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα, θα ληφθούν.


Στο ΣΚΑΪ μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος και επιβαβαίωσε ότι μετά το αρνητικό ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων που σημειώθηκε την Τρίτη, θα κάνουμε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο σπίτι.

Ειδικότερα, σε σχέση με το πότε θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δια στόματος Θάνου Πλεύρη, ανέφερε πως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας μετά την σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους ειδικούς, θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις για την επικαιροποίηση αυτών. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι περιορισμοί θα είναι αυτοί που ήδη γνωρίζουμε, με τα κέντρα διασκέδασης να βρίσκονται στο επίκεντρο καθώς θεωρούνται χώροι υπερμετάδοσης του κοροναϊού. Ωστόσο, είπε ότι αν υπάρξουν νέες εισηγήσεις των ειδικών (πχ για το ωράριο λειτουργίας) θα γίνουν δεκτές.

«Η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου. «Οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν», σημείωσε επίσης.

«Πιθανολογώ ότι η Επιτροπή στη συνεδρίασή της το μεσημέρι θα εισηγηθεί τη χρονική μετάθεση των μέτρων που θα ίσχυαν από τη Δευτέρα και μετά νωρίτερα, ενδεχομένως και κάποιες προσαρμογές στο ίδιο αυτό πλαίσιο, θα σταθμίσουμε τα δεδομένα, τις εισηγήσεις της επιτροπής και θα προβεί ο υπουργός Υγείας στις ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από αύριο και μετά, ανάλογα με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τη διασπορά της Όμικρον στα μεγέθη που γνωρίζουμε. Οι τομείς εφαρμογής των μέτρων είναι αυτοί που γνωρίζουμε δε συζητάμε για κάτι παραπάνω», είπε.

Το «καυτό ζήτημα» των σχολείων

Την ίδια στιγμή, σε σχέση με τα σχολεία ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτά να ανοίξουν κανονικά, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί που θα αξιολογήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Αν μας εγγυηθούν οι επιστήμονες ότι μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια, δεν υπάρχει λόγος να μετατεθεί το άνοιγμα τους», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακόμη, έκανε σαφές ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα ληφθούν. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Όμικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία». «Δεν υπάρχει σήμερα κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου» σημείωσε πάντως.

Άλλο ένα ρεβεγιόν στο σπίτι

Αναφορικά με το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι είναι πλήρως κατανοητό το ότι ο κόσμος είχε σχεδιάσει διαφορετικά τις γιορτές του, ωστόσο είναι αναγκαίο να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να καταφύγουμε σε εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης.

Ακόμη, απαντώντας στο πως θα αντιμετωπιστούν πιθανά φαινόμενα συνωστισμούκαι το αν θα γίνουν έλεγχοι, σημείωσε ότι «Θα υπάρξουν οδηγίες και συστάσεις». «Έχουμε κοινή λογική, ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να συμπεριφερθεί», είπε.

Τέλος, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε επίσης πως αυτό που άλλαξε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την εφαρμογή των μέτρων ήταν ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφηκε στη χώρα μας, ενώ σημείωσε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις της πανδημίας και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS