Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η ΕΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί -Σκέψεις για διμερείς συμφωνίες

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η ΕΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί -Σκέψεις για διμερείς συμφωνίες

Την επιφυλακτικότητα χωρών όπως η Γαλλία και η Γερμανία αντιμετώπισε η ελληνική πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού, στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, στην τοποθέτησή του, ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού που προτείνει δεν σκοπεύει να οδηγήσει σε οιονδήποτε περιορισμό της ελευθερίας αλλά να δημιουργήσει μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας ταξιδιών για όσου το διαθέτουν, Παρίσι και Βερολίνο εμφανίστηκαν σκεπτικοί. Όπως δήλωσε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στη συνέντευξη Τύπου, υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις από τους ευρωπαίους ηγέτες καθώς ορισμένοι αμφισβητούν την αναγκαιότητά του και μερικοί έχουν ερωτηματικά για την χρήση του.


Εντούτοις, ορισμένες χώρες, κυρίως όσες οι οικονομίες τους στηρίζονται εν πολλοίς από τον τουρισμό (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία) στήριξαν την πρόταση της Αθήνας και διαμήνυσαν στους εταίρους ότι η ΕΕ στο τέλος θα αναγκαστεί να υιοθετήσει την πρόταση.

 

Διμερείς συμφωνίες ενόψει καλοκαιριού
Στην Αθήνα, πάντως, σημειώνουν ότι ήδη η ΙΑΤΑ έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη και ήδη επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να προχωρήσει η χώρα σε διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία προκειμένου να τονωθεί το τουριστικό ρεύμα τους καλοκαιρινούς μήνες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ