Πιτσιόρλας: Ο Ρουμπάτης παραδέχτηκε ότι με παρακολουθούσε - Με συκοφαντεί, προσφεύγω στη Δικαιοσύνη

Πιτσιόρλας: Ο Ρουμπάτης παραδέχτηκε ότι με παρακολουθούσε - Με συκοφαντεί, προσφεύγω στη Δικαιοσύνη

Στην αντεπίθεση περνάει ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, μετά τα όσα ανέφερε για εκείνον στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης.

«Μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για την δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης -σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ-παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθησή μου και χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Επίσης, ενημερώνει: «Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες γι' αυτήν την απίστευτη ιστορία».

Νωρίτερα, σε δική του ανακοίνωση, ο κ. Ρουμπάτης ανέφερε: «Αυτό που είπα (σ.σ. στην Εξεταστική) είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά (σ. σ. την παρακολούθηση Πιτσιόρλα) και, αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα, γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα».

Παράλληλα, διέψευσε ότι εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα, τον προήγαγε σε υφυπουργό της κυβέρνησής του.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Ρουμπάτη έχει ως εξής:

«Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα -δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”.

Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας -ούτε ο τότε Πρωθυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.

Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφαλαία» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο.

Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι.

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα».

Κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να είπε ότι ο κ. Πιτσιόρλας, τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και διορισμένος από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, διαπραγματευόταν την πώληση τεράστιας έκτασης εθνικού εδάφους σε αλλοδαπές εταιρείες που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ.

Προκειμένου να τεκμηριώσει τους λόγους που καθιστούσαν τότε αναγκαία την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, παρουσίασε στα μέλη της Εξεταστικής χάρτη της υπό εκποίησης έκτασης (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ ακτογραμμή) (σ.σ. εκτιμάται ότι πρόκειται για τη Ζάκυνθο), ενώ αποκάλυψε και τα ονόματα των τότε υποψήφιων επενδυτών.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι ο τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ «εμφανιζόταν σαν εκπρόσωπος των εταιρειών», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για επισύνδεση στο τηλέφωνο «κάποιου τεχνοκράτη» και πως ο τότε πρωθυπουργός του ζήτησε να συνεχίσει την έρευνα και, αν προκύψουν στοιχεία, να τα στείλει στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι έστειλε το φάκελο στη Δικαιοσύνη χωρίς να ολοκληρώσει την έρευνα, καθώς ο κ. Πιτσιόρλας προήχθη από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιο για τις επενδύσεις, με αποτέλεσμα η ΕΥΠ να σταματήσει την επισύνδεση, 15 ημέρες μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ