Πλακιωτάκης: Γιατί αποφασίστηκε η χρήση μάσκας στα καταστρώματα των πλοίων

Πλακιωτάκης: Γιατί αποφασίστηκε η χρήση μάσκας στα καταστρώματα των πλοίων

Tους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων ως μέτρο πρόληψης για τη διασπορά του κορωνοϊού εξήγησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, οι επιβάτες των πλοίων να συνωστίζονται στους εξωτερικούς χώρους και το εσωτερικό να είναι σχεδόν άδειο, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που διοργανώνονται πάρτι στα καταστρώματα κι ως εκ τούτου κρίθηκε επιβεβλημένο το μέτρο της χρήσης προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πλακιωτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη τήρησης των περιοριστικών μέτρων και την «ατομική ευθύνη».

Ερωτηθείς για τις αλλαγές στην πληρότητα των πλοίων και την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση στο θέμα αυτό, απάντησε ότι η πολιτική του υπουργείου αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τος εισηγήσεις των επιστημόνων.

Ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στη συνέχεια για άλλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, τόνισε ότι ο ανασχηματισμός και οι διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα που αναμένονται, είναι αποκλειστική ευθύνη και προνόμιο του Πρωθυπουργού.

Σε ότι αφορά το «σχέδιο Πισσαρίδη», έκανε λόγο για ευκαιρία ανασυγκρότησης των οικονομικών της χώρας με την αξιοποίηση των 72 δις που θα λάβει η χώρα μας από την ΕΕ τα επόμενα χρόνια, μετά την επιτυχημένη διαπραγμάτευση από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ