Πλακιωτάκης: Η τροπολογία για τις ΜΚΟ θα φέρει διαφάνεια - Όσες κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα

Πλακιωτάκης: Η τροπολογία για τις ΜΚΟ θα φέρει διαφάνεια - Όσες κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα

«Η παραβατική συμπεριφορά μεταναστών και προσφύγων δεν συνάδει με την διαδικασία παροχής ασύλου» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Παναγιώτη Τζένο ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Είπε πως «η τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για τις ΜΚΟ θα φέρει διαφάνεια» σημειώνοντας πως «όσες κάνουν καλά τη δουλειά τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Σημείωσε πως η καταγραφή σε επίπεδο φυσικών προσώπων θα δείξει τις δραστηριότητες και το έργο των ΜΚΟ ως προς τη δράση και τη λειτουργίας τους.

Χαρακτήρισε το μεταναστευτικό – προσφυγικό ως θέμα εθνικής σημασίας ενώ είπε ότι αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Είπε επίσης πως η Τουρκία δεν σέβεται τη συμφωνία με την ΕΕ και δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα του ελληνικού λιμενικού. Ανέφερε πως η Ελλάδα θα ενισχύσει με κάθε τρόπο τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Αναφορικά με το θαλάσσιο φράχτη είπε πως πρόκειται για μια πιλοτική εφαρμογή.

Είπε πως η τακτική της Ελλάδας όταν έρχονται προς την χώρα μας βάρκες με μετανάστες και πρόσφυγες είναι να ενημερώσει την τουρκική ακτοφυλακή η οποία είναι υποχρεωμένη να περισυλλέξει τους μετανάστες.

Σημείωσε πως η τουρκική ακτοφυλακή δεν ανταποκρίνεται άμεσα στα ελληνικά αιτήματα όπως συνέβαινε στο παρελθόν ενώ κάποιες φορές η ανταπόκριση της είναι μηδενική.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ