Πλεύρης: Η επιτροπή ειδικών θα αποφασίσει τη διεξαγωγή ή μη των καρναβαλιών - Ανησυχούν οι συγκεντρώσεις

Πλεύρης: Η επιτροπή ειδικών θα αποφασίσει τη διεξαγωγή ή μη των καρναβαλιών - Ανησυχούν οι συγκεντρώσεις

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»


Για το ζήτημα του αν θα πραγματοποιηθούν φέτος τα καρναβάλια στη χώρα μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

Ειδικότερα και όπως ανέφερε, το εν λόγω θέμα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από την επιτροπή των ειδικών, τονίζοντας ότι το θέμα διεξαγωγής των καρναβαλιών και των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, που ξεκινούν στο τέλος Φεβρουαρίου, θα τεθεί τις επόμενες ημέρες στην επιτροπή των ειδικών, σημειώνοντας ωστόσο ότι προκαλούν ανησυχία οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Οι υποχρεώσεις όσων θεωρούνται από σήμερα ανεμβολίαστοι

Σε σχέση με τους 300.000 πολίτες που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση κατά του κοροναϊού, ανέφερε ότι στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία τους.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.

Ακόμη, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση είτε αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν να μείνουν εκτός ΕΣΎ.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να οδηγηθούμε σε συμπράξεις δημοσίου - ιδιωτικού τομέα στον χώρο των νοσοκομείων που θα έχουν μόνο έναν ωφελούμενο, τον ασθενή. Εξήγησε ότι 35 συνάνθρωποί μας που περίμεναν 7-8 μήνες για να κάνουν εν μέσω πανδημίας εγχειρήσεις, τις έκαναν σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς να πληρώσουν τίποτα, καθώς το κράτος παρείχε υπηρεσίες στον πολίτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ