Εκτακτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία -Θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό

Εκτακτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία -Θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βουκουρέστι για το συνέδριο του ΕΛΚ, ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη-αστραπή στην Ουκρανία και σύμφωνα με πληροφορίες  θα έχει συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος του Κυριάκου Μητσοτάκη προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 στην Οδησσό και στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί υπό άκρα μυστικότητα συνάντηση με το Ουκρανό πρόεδρο.

«Ο γενναίος ουκρανικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται»

Σημειώνεται πως στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο X έστειλε μήνυμα υποστήριξης στον ουκρανικό λαό που συνεχίζει να μάχεται κατά των ρωσικών δυνάμεων. Παράλληλα χαρακτήρισε γενναίο τον ουκρανικό λαό ενώ πρόσθεσε ότι «θα σταθούμε δίπλα τους για όσο χρειαστεί».

Στο Βουκουρέστι για το συνέδριο του ΕΛΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σήμερα στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Βουκουρέστι, όπου θα επικυρωθεί η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και οι επικεφαλής κεντροδεξιών κομμάτων αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία της στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, θα συζητήσουν το μανιφέστο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου.

Στην ατζέντα θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή άμυνα, το αυξημένο κόστος ζωής και ο εξτρεμισμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στο Βουκουρέστι συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γερουσίας της Ρουμανίας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ