Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Την Τετάρτη το πρωί θα ανακοινώσει ο Ντράγκι εάν θα παραιτηθεί

Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Την Τετάρτη το πρωί θα ανακοινώσει ο Ντράγκι εάν θα παραιτηθεί

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, θα πάρει τον λόγο αύριο στη Γερουσία στις 9.30 το πρωί, τοπική ώρα. Με την ομιλία του αυτή, ο Ντράγκι αναμένεται να κάνει γνωστό αν εννοεί να παραμείνει στην πρωθυπουργία, ή να παραιτηθεί οριστικά. Γύρω στις 11, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των διαφόρων εκπροσώπων των κομμάτων.


Αύριο στις 6.30 το απόγευμα τοπική ώρα, πάντα στη Γερουσία, θα ξεκινήσει η διαδικασία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί, με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, γύρω στις 7.30.

Την Πέμπτη το πρωί, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναμένεται να παρέμβει στην Βουλή, εκτός και αν επιλέξει να αποστείλει την ίδια, ακριβώς, ομιλία της Γερουσίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και η Βουλή θα πρέπει να εκφράσει, με ψήφο εμπιστοσύνης, την αποδοκιμασία ή την στήριξη της πολυκομματικής κυβέρνησης της Ρώμης.

Είναι σαφές, όμως, ότι η καθοριστικής σημασίας ημέρα είναι η αυριανή: τόσο λόγω του ότι ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης θα κάνει γνωστή την οριστική βούλησή του, όσο και επειδή στη Γερουσία η κυβέρνηση χαίρει, ούτως ή άλλως, μιας πιο περιορισμένης στήριξης.

Πολλαπλασιάζονται οι εκκλήσεις στον Ντράγκι να παραμείνει πρωθυπουργός
Ο πρόεδρος της ιταλικής εμπορικής ένωσης Confcommercio Κάρλο Σανγκάλι με δήλωσή του υπογράμμισε ότι «την ώρα που αυξάνεται ο πληθωρισμός και μειώνεται η αγοραστική αξία των πολιτών, η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στην θέση της, για να μπορέσουν να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να εγκριθεί ο νέος κρατικός προϋπολογισμός και να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα κονδύλια του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης».

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, ότι «πάνω από 1.600 δήμαρχοι μικρών και μεγάλων πόλεων της χώρας έχουν υπογράψει την έκκληση με την οποία ζητείται από τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην θέση του για το καλό της χώρας». Μέχρι αύριο, οι υπογραφές είναι πιθανό να ξεπεράσουν τις 2.000.

Παράλληλα, δεκάδες οργανώσεις του χώρου του εθελοντισμού, με άμεση σχέση με την Καθολική Εκκλησία, τονίζουν ότι ο «σούπερ Μάριο» πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά την χώρα και ζητούν να υπερισχύσει το αίσθημα ευθύνης, υπέρ του συμφέροντος των πολιτών.

Ο διευθυντής του καθολικού περιοδικού Civiltà Cattolica Αντόνιο Σπαντάρο υπογραμμίζει ότι «ορθώς έπραξε ο πρόεδρος της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα και δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Ντράγκι, διότι υπάρχουν ακόμη ουσιαστικά περιθώρια για να συνεχίσει η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία την πορεία της δεδομένων και των ευρύτερων διεθνών εξελίξεων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ