Τσαπανίδου: «Πήραμε το μήνυμα, οι πολίτες ούρλιαξαν στα αυτιά μας -Δεν φταίει ο κόσμος, εμείς κάναμε λάθος»

Τσαπανίδου: «Πήραμε το μήνυμα, οι πολίτες ούρλιαξαν στα αυτιά μας -Δεν φταίει ο κόσμος, εμείς κάναμε λάθος»

Η Πόπη Τσαπανίδου μίλησε για τα λάθη που έκανε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέστη βαρύτατη ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δηλώνει ότι το κόμμα που εκπροσωπεί είναι έτοιμο για την κάλπη της 25ης Ιουνίου έχοντας αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας και το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι.

«Στόχος μας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι ο στόχος που βάζει ένα κόμμα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση, πριν ήταν κυβέρνηση, άρα ο στόχος είναι ψηλά» είπε αρχικά μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega.

Για την επερχόμενη εκλογική μάχη η κυρία Τσαπανίδου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις εκλογές που θα γίνουν «σε εντελώς διαφορετικό πεδίο και συνθήκες, με στόχο να πείσουμε τον κόσμο για το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Μέχρι την τελευταία στιγμή, θα προσπαθήσουμε με διαφορετικό τρόπο γιατί το πήραμε το μήνυμα, να πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξει η καθημερινότητά τους. Ο στόχος είναι να τους πείσουμε όλους. Ότι το πρόγραμμα το δικό μας φέρνει την ανάσα στη ζωή μας».

Το πήραμε το μήνυμα, μάς το ούρλιαξε ο κόσμος

Για την βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της 21ης Μαΐου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως «το μήνυμα το πήραμε, είμαστε ρεαλιστές, πατάμε στα πόδια μας. Μας προκάλεσε σοκ. Όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, που τους σόκαρε. Είμαστε κόμμα εξουσίας, έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα να υλοποιήσουμε».

Κληθείσα να σχολιάσει τι θα συμβεί αν είναι και στις 25 Ιουνίου 20 μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν μπορούμε να το πούμε. Από τον πρώτο πολίτη μέχρι τον τελευταίο δημοσκόπο όλοι έπεσαν έξω. Ξεκινάμε από μηδενική βάση, με άδεια κάλπη, αλλά, υπάρχουν τα δεδομένα. Εν κινήσει προσπαθούμε να αλλάξουμε, το μήνυμα το πήραμε… Μάς το στείλατε το μήνυμα, μας το ουρλιάξατε στο αυτί δεν το ψιθυρίσατε. Το αξιολόγησε ο πρόεδρος, το κόμμα, προσπαθούμε να ξεθολώσουμε την κατάσταση και να επιστρέψουμε στον στόχο».

Για το γεγονός ότι ήταν ιστορικά η μεγαλύτερη διαφορά πρώτου από δεύτερο στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τόνισε: «Το ότι δεν καταφέραμε να αλλάξουμε την όποια στρατηγική πηγαίνοντας στην κάλπη, δεν ήταν κάτι που βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας. Η Αριστερά πιστεύει σε συνεργασίες δομικά, σε εκπροσώπηση μεγαλύτερη του κόσμου στην διακυβέρνηση μιας χώρας. Οι προοδευτικοί άνθρωποι το πιστεύουν. Θολώσαμε το μήνυμα εμείς, με τα δικά μας λάθη και τις αστοχίες μας. Δεν το επικοινωνήσαμε καθαρά και ξάστερα. Αφήσαμε με τις αστοχίες μας να παίξει μπάλα ο πολιτικός αντίπαλος και να το περάσει διαστρεβλωμένο» είπε και παραδέχθηκε πως μεταξύ άλλων «η σκούρα διαφήμιση, ήταν λάθος, δεν έπρεπε να είναι τόσο σκοτεινή».

Για το «αύριο» η κυρία Τσαπανίδου επεσήμανε: Πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε. Πατάμε πολύ δυναμικά στα πόδια μας πλέον, κάνοντας αλλαγές. Κοντά στην κοινωνία είμαστε πάντα και φαίνεται κι από το πρόγραμμά μας. Κι έχουμε και λύσεις. Μας γύρισαν την πλάτη γιατί δεν το κάναμε σωστά στην επικοινωνία μας. Για να το ακούσεις αυτό που έχω να σου πω και να το πιστέψεις ή να το απορρίψεις, πρέπει να στο πω σωστά» είπε χαρακτηριστικά.

Τσαπανίδου: Δεν φταίει ο κόσμος, εμείς κάναμε λάθος

Καυτηρίασε δε τις δηλώσεις περί Συνδρόμου της Στοκχόλμης στους ψηφοφόρους, τονίζοντας πως: «Καταδικάζουμε τις τοποθετήσεις περί συνδρόμων, δεν φταίει ο κόσμος, το λέμε σε κάθε τόνο είναι δικό μας λάθος.

Συλλογικό το μερίδιο ευθύνης, ο Τσίπρας ανέλαβε το δικό του κομμάτι

Το μερίδιο ευθύνης είναι συλλογικό, σύμφωνα με την κυρία Τσαπανίδου κι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Έχει αλλάξει η κοινωνία μέσα σε 4 χρόνια, όλοι μας έχουμε αλλάξει υπαρξιακά. Θα πρέπει να το δούμε μετά τις εκλογές γενικότερα την κοινωνία.

Δεν είναι ώρα να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Πήραμε το μήνυμα, βλέπουμε τα λάθη, έχουμε ανοιχτά αυτιά και ζητούμε από τους πολίτες να μιλήσουν και να μας το πουν ξεκάθαρα. Διάλογο με τον καθένα ξεχωριστά.

Για το τι βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι, είπε: «Το πρόγραμμα που είναι σωστά δομημένο και μπορεί να φέρει ανάσα στην καθημερινότητα του κόσμου. Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο. Επί κυβερνήσεώς μας, είχαμε 37 δισεκατομμύρια στα Ταμεία για πρώτη φορά σαν χώρα. Κάναμε αποταμίευση. Επιβαρύνθηκαν βεβαίως οι πολίτες. Αλλά τα δύο τελευταία χρόνια είδαμε ανάπτυξη, είδαμε έσοδα από τουρισμό, είδαμε να αλλάζει η εικόνα. Μειώσαμε το χρέος, χαράξαμε το δρόμο. Αποδείξαμε πως ό,τι λέμε μπορούμε να το φέρουμε σε πέρας. Και τώρα αυτό λέμε, ότι έχουμε πρόγραμμα. Άφησε αποθεματικά στα Ταμεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε κοστολογημένο πρόγραμμα, λέει ψέματα η κυβέρνηση, και λέει να πάμε να κοστολογήσουμε -προεκλογικά- τα προγράμματά μας».

Με προβληματίζουν οι σαμπάνιες στο ΠΑΣΟΚ

Για το κεφάλαιο ΠΑΣΟΚ τέλος, είπε: «Το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα μικρότερο από μας, το οποίο ανήκει στον προοδευτικό χώρο και το οποίο ανέβασε τα ποσοστά του λίγο κι άνοιγε σαμπάνιες. Τον προοδευτικό κόσμο, το αποτέλεσμα με τη μεγάλη νίκη της ΝΔ τον μούδιασε, δεν πήγε σπίτι του να ανοίξει σαμπάνιες. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα του προοδευτικού χώρου, αλλά, με προβλημάτισε το πανηγυρικό τους κλίμα.

Το πρόγραμμά μας είναι δίπλα στην εργατική τάξη, στους μικρομεσαίους, σε όσους ζουν μεν με τα pass αλλά όταν τελειώσουν θα είμαστε εκεί. Να ανοίξουμε πρόσβαση σε δημόσια υγεία και παιδεία, να τους στηρίξουμε».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS