Προ των πυλών οι εξελίξεις στο Σκοπιανό - Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ

Προ των πυλών οι εξελίξεις στο Σκοπιανό - Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σηματοδοτεί η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ο Σκοπιανός ομόλογός του, Ζόραν Ζάεφ, στη Σόφια της Βουλγαρίας, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ- Δ. Βαλκανίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και καιρό υπάρχει συμφωνία για το όνομα της γειτονικής χώρας, ωστόσο η εκκρεμότητα της συνταγματικής αναθεώρησης της γειτονικής χώρας εξακολουθεί να αποτελεί το αγκάθι για την εξέλιξη του ζητήματος. Περισσότερο από μία ώρα συζήτησαν για το θέμα οι δύο αρχηγοί, Τσίπρας και Ζάεφ, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανοίγει τα χαρτιά του παρά μετά τις 3 το μεσημέρι όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Η εξέλιξη αυτή είναι και ενδεικτική της κατάστασης καθώς δεν αναμένεται η λύση στο ζήτημα, αν είναι ανώδυνη, όπως οραματίζεται η κυβέρνηση. Διαφορετικά θα ήταν και διαφορετική η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού. Προκύπτουν ωστόσο κρίσιμα ερωτήματα από την συνάντηση των δύο ανδρών, κυρίως όσον αφορά την σύνθετη ονομασία, αλλά και την στάση των Σκοπιανών, απέναντι στη αλλαγή του συντάγματος όπως απαιτεί η ελληνική πρόταση. Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για το ονοματολογικό, τονίζοντας πως «έχουν γίνει βήματα προόδου».

Κατά τα λοιπά, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, οι δύο πρωθυπουργοί φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει σε ό,τι αφορά αυτό καθαυτό το όνομα, με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος και να υπογραμμίζει πως υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για τα υπόλοιπα ανοικτά ζητήματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ