Προανακριτική για Παππά: Αποκαλύψεις από Κ. Τόμπρα για SYRIZAChannel, «White House» και «White Porcha»

Προανακριτική για Παππά: Αποκαλύψεις από Κ. Τόμπρα για SYRIZAChannel, «White House» και «White Porcha»

Με την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα, του ανθρώπου που εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής στην προσέγγιση μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των λιβανέζικων κεφαλαίων της CCC με σκοπό τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ξεκίνησαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόμπρας κατέθεσε πως ο κ. Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος επιχειρηματίας που προσεγγίσθηκε προκειμένου να αποτελέσει το ένα μέρος της περιβόητης συμφωνίας που στόχο είχε να εξασφαλίσει στην τότε κυβέρνηση ένα φιλικό προς την ίδια και τις θέσεις της τηλεοπτικό σταθμό. Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε πως οι πρώτοι στους οποίους απευθύνθηκε ήταν ο Γιώργος Κουρής και ο Φίλιππος Βρυώνης.

«Ο Κουρής μου ζήτησε 48ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: «Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε», είπε σύμφωνα με πληροφορίες και σημείωσε: « Ο Καλογρίτσας επιλέχθηκε επειδή είχε φιλική σχέση με την κυβέρνηση. Λεφτά δεν είχε, ωραίος να του δώσουν την αδερφή τους σε γάμο δεν ήταν. Μόνο για αυτό τον επέλεξαν οι Χούρι».

Στη συνέχεια και με βάση την αφήγηση του μάρτυρα, ο κ. Καλογρίτσας ήταν το τρίτο πρόσωπο στο οποίο και απευθύνθηκε (στο πλαίσιο της αναζήτησης συνεταίρου προκειμένου οι Χούρι να βάλουν τα χρήματα), ο οποίος και εμφανίστηκε θετικός. « Όλη η αγορά τον φώναζε κόκκινο εργολάβο! Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν».

Η συνάντηση στο Μαξίμου
Ο κ. Τόμπρας δεν θέλησε να κατονομάσει τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τους κωδικούς White Porscha και White House, επικαλούμενος- σύμφωνα πάντα τις πληροφορίες το φόβο ακόμα και για την ίδια του τη ζωή. «Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ», φέρεται να είπε.

Αυτό που αποκάλυψε ωστόσο είναι πως την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό υπήρξε συνάντηση του τότε υπουργού και ερευνώμενου Νίκου Παππά, με τα δύο μέρη της συμφωνίας, Καλογρίτσα και Χούρυ στο Μέγαρο Μαξίμου- υποστήριξε πως βρέθηκε και αυτός σε ανοιχτή ακρόαση στη συνομιλία- όπου και υιοθετήθηκε η λύση της υπεργολαβίας για την μεταφορά των χρημάτων στην Ελλάδα και την συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο ίδιος, δεν επιβεβαίωσε πως βρέθηκε ποτέ μπροστά σε συνάντηση των τριών πλευρών.

Ο κ. Τόμπρας, σημείωσε επίσης πως του τηλεφώνησε ο Καλογρίτσας λόγω του γεγονότος πως δεν γνώριζε αγγλικά και δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τις άλλες πλευρές: «Η πρόταση ήταν να βγει από τράπεζα των Χούρυ επιταγή σε διαταγή για Καλογρίτσα ώστε με transfer να τα φέρει στην Τράπεζα Αττικής. Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους εξηγώ ότι αυτό δεν γίνεται. Ήταν παράνομο καθώς ο διαγωνισμός ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να δέχεται εγγυητική μόνο από ελληνική τράπεζα.

Με παρέκαμψαν και την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό επειδή διαφωνούσα , οι Χούρυ – Καλογρίτσας πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Με πήρε τηλέφωνο ο Καλογρίτσας και μου το είπε. Ο Χούρυ και ο Παππάς ήξεραν Αγγλικά αλλά ο Καλογρίτσας δεν ήξερε και με έβαλε ανοικτή ακρόαση. Τους είπα ότι η ιδέα της εγγυητικής είναι «σκ@τά» και πως αν η κυβέρνηση την αποδεχθεί εγώ δεν φέρω ευθύνη. Ο Παππάς αρχικά τους είπε να στείλουν απευθείας τα λεφτά. Ο Χούρι μου είπε πως έχω δίκιο Μετά από αυτό ο Χούρι έριξε την ιδέα για υπεργολαβία», είπε σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στις τεταμένες σχέσεις των Καλογρίτσα και Χούρυ λέγοντας πως υπήρχε μεμοράντουμ με υπογραφές- τις οποίες έχει στην κατοχή του», για συνεργασία των δύο πλευρών για να «βγάλουν» τη ζημιά των 3 εκατ. ευρώ (της εγγυητικής).

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ