Προανακριτική: Προτείνει την παραπομπή Παππά για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ channel

Προανακριτική: Προτείνει την παραπομπή Παππά για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ channel

Την παραπομπή του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, προτείνει η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Με βάση το πόρισμα που παρουσιάστηκε πριν από λίγο στην συνεδρίαση του οργάνου, ο κ. Παππάς φέρεται να είναι το πρόσωπο που επιχείρησε με τους χειρισμούς να δημιουργήσει το λεγόμενο ΣΥΡΙΖΑCHANNEL στο πλαίσιο της προσπάθειας του ελέγχου των αρμών της εξουσίας.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία το αποδεικτικό υλικό είναι κόλαφος για τους «πρωταγωνιστές» της εποχής του ΣΥΡΙΖΑCHANNEL: « αναλυτικά στοιχεία, sms και email που κατέθεσε ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» Χρήστος Καλογρίτσας και μια σειρά κρίσιμων μαρτύρων ρίχνουν φως στις σκοτεινές διαδρομές μαύρου χρήματος», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της πλειοψηφίας και προσθέτουν: «αναδεικνύονται οι ευθύνες του πρώην ισχυρού Υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ μπαίνει στο κάδρο της έρευνας και ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης και ο δικηγόρος που ειδικεύεται σε off shore εταιρίες Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα ήταν ένα και το αυτό με τον κ. Παππά, παρά το ότι ο κ. Παππάς την εποχή που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τα ταξίδια του στη Βενεζουέλα και οι επισκέψεις του κ. Αρτεμίου στο Μαξίμου, έκανε πως δεν τον γνώριζε».

Επίσης, η Επιτροπή προτείνει να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες αρχές (φορολογική και αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) αναφορικά με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, από την κατάθεση Καλογρίτσα προκύπτει ότι ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αρμόδιος για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα με σκοπό να προσπορίζει στον εαυτό του και σε άλλους παράνομο όφελος, ζητώντας από από τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ως «μπροστινός» προκειμένου να λάβει άδεια τηλεοπτικού σταθμού που θα ελεγχόταν από τον ίδιον και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπηρετούσε την πολιτική για την προβολή των δικών τους πολιτικών θέσεων και για την αποδόμηση των θέσεων των πολιτικών του αντιπάλων. Στο ίδιο πλαίσιο, η επιτροπή συμπεραίνει πως ο υπουργός ζήτησε να έρθει ο επιχειρηματίας σε επαφή με εκπροσώπους της λιβανέζικης εταιρίας CCC και με βάση τη συμφωνία αυτή ένα μέρος των χρημάτων που θα απαιτείτο για την λήψη της άδειας και τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού περίπου 25 εκατομμύρια θα τα κατέβαλλε η εταιρία CCC και τα υπόλοιπα περίπου 25 εκατομμύρια θα τα έβρισκε και κατέβαλλε ουσιαστικά ο ίδιος με τρόπο που δεν έχει διευκρινιστεί αλλά πάντως με την σύμπραξη του Αρτέμη Αρτεμίου. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, ο κ. Παππάς παρότι όφειλε να διαφυλάξει το κύρος του διαγωνισμού του, ο ίδιος με ενέργειες του «έστησε» το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με παρένθετο, τον κ. Καλογρίτσα και θα ήταν ο αφανής ιδιοκτήτης του καναλιού με χρήματα της CCC και άλλα χρήματα άγνωστης προέλευσης.

Ωστόσο, το έτερο αδίκημα που εξέτασε η επιτροπή και αφορά στο κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, (ότι μεσολάβησε δηλαδή για να πάρει χρήματα ο κ. Καλογρίτσας) κρίθηκε δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την περεταίρω διερεύνησή του από τη δικαιοσύνη.

Πλέον, αυτό που μένει να καθοριστεί είναι το χρονοδιάγραμμα της όλης διαδικασίας: μόλις το πόρισμα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Τασούλας είναι υποχρεωμένος εντός πέντε ημερών να εγγράψει ειδική ημερήσια διάταξη στην Ολομέλεια (αναμένεται εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιουλίου). Η Βουλή θα συνεδριάσει, θα συζητήσει την υπόθεση Παππά και με ονομαστική ψηφοφορία με κάλπη θα κρίνει την περεταίρω παραπομπή του. Εφόσον όλα κυλήσουν όπως αναμένεται, ο Παππάς θα παραπεμφθεί στο λεγόμενο δικαστικό συμβούλιο και ανάλογα με την κρίση του τελευταίου σε ειδικό δικαστήριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ