Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Θα ζητήσει να απέχει από τις διαδηλώσεις – «Η Ελλάδα υποφέρει από τους μπαχαλάκηδες»

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Θα ζητήσει να απέχει από τις διαδηλώσεις – «Η Ελλάδα υποφέρει από τους μπαχαλάκηδες»

Στη Βουλή μεταφέρεται σε λίγη ώρα η πολιτική διαμάχη γύρω από τα φαινόμενα βίας στη Νέα Σμύρνη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά σε επίκαιρη ερώτηση τουΑλέξη Τσίπρα για την αστυνομική βία στις 10:30 στην Ολομέλεια.

Τις τελευταίες ημέρες, κορυφαία στελέχη του Μαξίμου και υπουργοί της κυβέρνησης έχουν δώσει το στίγμα της αντιπαράθεσης, εγκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί υποδαυλίζει τα φαινόμενα βίας και διότι συνεχίζει να διοργανώνει ή να προσκαλεί σε συλλαλητήρια και πορείες εν μέσω της κορύφωσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Θα ζητήσει από Τσίπρα να μην καλεί σε διαδηλώσεις

Στην πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κρατήσει πιο χαμηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσης, ζητώντας όμως από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην αβαντάρει τις ομάδες που κατεβαίνουν στους δρόμους για να βιαιοπραγήσουν. Αναμένεται επίσης να τον καλέσει να δείξει υπευθυνότητα και να τηρήσει μια σοβαρή στάση απέναντι στα ζητήματα αυτά.

Η Ελλάδα υποφέρει από τους «μπαχαλάκηδες»

Ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να θέσει στην τοποθέτησή του το θέμα της βίας ευρύτερα στην κοινωνία και να επισημάνει το γεγονός ότι ο δημόσιος χώρος υποφέρει από τους «μπαχαλάκηδες» και όχι από την αστυνομία. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν θα αναδείξει τις ευθύνες σε σχέση με τα περιστατικά αστυνομικής βίας. Παράλληλα, αναμένεται να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για θεσμικές πρωτοβουλίες στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο στον έλεγχο των πράξεών της όσο και στην εκπαίδευση των ανδρών και γυναικών που τη στελεχώνουν. 

Εξάλλου, από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει απευθυνόμενος σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ: «Μόνο εσείς απ’ όλους μας έχετε ένα διπλό χρέος: Να προστατεύετε τον πολίτη, αλλά ταυτόχρονα και τα δικαιώματά του. Προσοχή, όμως: Και τα δικαιώματα εκείνου ο οποίος παράνομα αμφισβητεί τα δικαιώματα των άλλων».

«Δεν έχουμε κράτος αστυνομοκρατίας»

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα στη Βουλή θα σημειώσει ότι η εικόνα της αστυνομίας δεν ανταποκρίνεται σε αυτή της γενικευμένης αυθαιρεσίας και βίας που επιχειρεί να σκιαγραφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε χθες το βράδυ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, «δεν έχουμε κράτος αστυνομοκρατίας, όπως θέλει να εμφανίζει αυτήν την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε μια αστυνομία που κινείται εντός του πλαισίου νομιμότητας που θέτει το πολίτευμά μας, έχει (σση αστυνομία) διαδικασίες και όργανα ελέγχου, έχει ενισχυθεί τον τελευταίο χρόνο η πειθαρχική διαδικασία, έχουμε υιοθετήσει τις προτάσεις της επιτροπής Αλιβιζάτου, έχει μεταφερθεί ο πειθαρχικός έλεγχος στο Συνήγορο του Πολίτη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ