Πρώην Διοικητές ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών: Κοντολέων: Δεν ενημερωνόταν το Μαξίμου για επισυνδέσεις - Ρουμπάτης: Ακούγαμε «εμμέσως» Σαγιά - Πιτσιόρλα

Πρώην Διοικητές ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών: Κοντολέων: Δεν ενημερωνόταν το Μαξίμου για επισυνδέσεις - Ρουμπάτης: Ακούγαμε «εμμέσως» Σαγιά - Πιτσιόρλα

Διέψευσε ο Δραβίλλας ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε από το 2014 τους Σαγιά - Πιτσιόρλα

Με την ακρόαση πρώην και νυν διοικητών της ΕΥΠ αλλά και προσώπων που φέρονται να συνδέονται με την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του κ. Νίκου Ανδρουλάκη συνεχίζεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η Επιτροπή αποφάσισε να χωρίσει, τελικά, σε δύο γκρουπ τους «εννέα», προκειμένου να διεξαχθεί πιο ομαλά η διαδικασία.

Το πρώτο γκρουπ, που αποτελείται από τους τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Δραβίλλα (2012-2015), Ρουμπάτη (2015-2019) και Κοντολέοντα, καθώς και τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ολοκλήρωσε πριν από λίγο τις τοποθετήσεις του και σε λίγη ώρα ξεκινάει το δεύτερο, με τους Δεμίρη, Βλάχου, Τζαβέλλα, Γεραπετρίτη, Ράμμο. 

Κοντολέων: Ουδέποτε ενημερωνόταν ο πρωθυπουργός για αποφάσεις παρακολουθήσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να είπε πως ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το Γραφείο του ενημερώνονταν για αποφάσεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, σημειώνοντας πως ενημερώσεις γίνονταν με υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα ερευνών μόνο αν αυτό κρινόταν απαραίτητο. 

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη, ακόμα και για το αν έχει καταστραφεί ο συγκεκριμένος φάκελος, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα, επικαλούμενος τη ρήτρα απορρήτου.

Εν τω μεταξύ, το απόρρητο που διέπει υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και ΕΥΠ φέρεται να επικαλέστηκε και ο πρώην γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. 

Νωρίτερα, ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης (διοικητής ΕΥΠ 2015-19) παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «άκουγε» τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, και τον κ. Σπύρο Σαγιά, πρώην γ.γ. της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και δικηγόρο την περίοδο παρακολουθήσεων. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επισύνδεση δεν έγινε απευθείας στα τηλέφωνά τους, αλλά στα τηλέφωνα προσώπων που ελέγχονταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε πως επί δικής του θητείας ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, πολύ περισσότερο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή μελών της οικογένειάς του. 

Παράλληλα, φέρεται να ανέφερε ότι επισύνδεση που γίνεται μετά από εισήγηση της ΕΥΠ δεν μπορεί να είναι παράνομη, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τον διάδοχό του Παναγιώτη Κοντολέοντα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS