Προνακριτική: Xωρίς «κουκούλες» θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Προνακριτική: Xωρίς «κουκούλες» θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Χωρίς κουκούλες θα καταθέσουν τελικά στην Προανακριτική Επιτροπή οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΓΑΔΑ φέρεται να αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε ότι τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής έχουν αρμοδιότητες ανακριτικού υπαλλήλου και κατ επέκταση είναι υπεύθυνα να τηρήσουν το τεκμήριο της μυστικότητας.

Σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής Επιτροπής στην απαντητική επιστολή το αρμόδιο Τμήμα της ΓΑΔΑ αφήνει στην ευχέρεια των μελών της προανακριτικής τον τρόπο που θα γίνει η εξέταση, εντούτοις επισημαίνει πως ο πιο δόκιμος θα ήταν με ηλεκτρονικά μέσα εικόνα και ήχου ή μόνο ήχου με αλλοίωση φωνής.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα επιλεγεί η δια ζώσης εξέταση, δίχως κουκούλες, μια και -όπως παραδέχεται η ΓΑΔΑ- τα μέλη της έχουν αρμοδιότητες ανακριτικού υπαλλήλου, συνεπώς είναι υπεύθυνα να τηρήσουν το τεκμήριο της μυστικότητας. Άλλωστε η πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής έχει ταχθεί υπέρ των καταθέσεων χωρίς αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως η εξέταση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη το πρωί σε χώρο εντός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS