Προς συμφωνία Ελλάδα - Τουρκία για το μεταναστευτικό - Τι θα περιλαμβάνει

Προς συμφωνία Ελλάδα - Τουρκία για το μεταναστευτικό - Τι θα περιλαμβάνει

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, οι συζητήσεις του πρωθυπουργού με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που στη συνάντηση Κορυφής που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη θα υπογραφεί συμφωνία για το προσφυγικό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία αυτή σε πρώτη φάση προβλέπει συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος προβλέπει αι συνεργασία των δύο λιμενικών σωμάτων αλλά και υπουργική συνεργασία και σίγουρα συνεργασία με ευρωπαϊκές δυνάμεις της περιοχής, όπως η Frontex.

Τι είπαν κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν στα σκαριά συμφωνίες ουσίες μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως ανέφεραν: «Το πλαίσιο της Ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης είναι καθορισμένο και έχει ένα συγκεκριμένο ορόσημο, ήτοι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει συμβολική και πολιτική σημασία. Πάμε βήμα - βήμα και όπως είπαμε δε βάζουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς τον πολιτικό διάλογο», ανέφεραν προ ολίγου κυβερνητικές πηγές από τη Νέα Υόρκη επιχειρώντας μία πρώτη αποτίμηση της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να υπογραφούν και να ανακοινωθούν σύντομα και τα οποία «δεν είναι διακοσμητικού χαρακτήρα».

Τα ίδια πρόσωπα επισήμαναν ότι στο προσφυγικό μπορούμε να αναπτύξουμε έναν διάλογο για το πώς μπορεί να βοηθήσει η Τουρκία, εξηγώντας ότι υπάρχει ευρωπαϊκό πλαίσιο, κάτι, όμως, που δεν σημαίνει, όπως ειπώθηκε, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε διμερώς. «Πρέπει να μιλάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, αλλά και τα λιμενικά μας», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Τα τρία σημεία που θα περιλαμβάνει η συμφωνία

Η συμφωνία περιλαμβάνει τρία βασικά σημεία, την ώρα που ο Δημήτρης Καιρίδης είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Τούρκο ομόλογό του.

Τα σημεία είναι:

  • Να περιορίσει η Τουρκία τις μεταναστευτικές ροές από τα δικά της παράλια
  • Να χτυπήσει τα δίκτυα των διακινητών που δρουν στο έδαφός της
  • Να δεχθεί περισσότερες επιστροφές μεταναστών από την Ελλάδα και την ΕΕ γενικότερα.

Τι θα προσφέρει η Ευρώπη

  • Περισσότερα Κεφάλαια
  • Επισκέψεις Τούρκων πολιτών στη Σέγκεν χωρίς βίζα.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ