Ψηφίζεται στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την Παιδεία - Αναμένεται ομιλία Μητσοτάκη και πολιτικών αρχηγών

Ψηφίζεται στη Βουλή το Νομοσχέδιο για την Παιδεία - Αναμένεται ομιλία Μητσοτάκη και πολιτικών αρχηγών

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του Σχολείου, στην οποία θα παρέμβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Μετά τη χθεσινή συζήτηση “ επί της αρχής” του νομοσχεδίου, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το μεσημέρι θα διεξαχθεί συζήτηση “ επί των άρθρων” και - αργότερα σήμερα - η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και επί ορισμένων άρθρων, έχει ζητήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, προγραμματίζουν το απόγευμα εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, τράπεζα θεμάτων, επαναφορά της βάση του 10, αλλά και αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων σε γυμνάσιο και λύκειο.

Χθες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά την τοποθέτησή της επί του νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του Σχολείου, παρέθεσε τους 6 άξονες της νομοθετικής πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι η γενική προσέγγιση του ν/σ είναι «από κάτω προς τα πάνω», με αλλαγές που αρχίζουν από το νηπιαγωγείο, όπως η εισαγωγή νέων θεματικών, και φθάνουν μέχρι τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι στόχος του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να δοθούν στους μαθητές και τους φοιτητές περισσότερα και καλύτερα εφόδια. «Φιλοδοξία μας να βάζουμε τον πήχη ολοένα ψηλότερα. Να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης», είπε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS