Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας να ζητάει παραβίαση της έννομης τάξης για τον Κουφοντίνα»

Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορεί ο κ.Τσίπρας να ζητάει παραβίαση της έννομης τάξης για τον Κουφοντίνα»

«Πυρά» εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου για την ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται πως δεν είναι λογικό να ζητάει προνομιακή μεταχείριση ο κ.Τσίπρας, όπου έδωσε ειδικά προνόμια στον καταδικασμένο τρομοκράτη επί των ημερών της κυβερνήσεώς του, υπογραμμίζοντας πως η έννομη τάξη δεν είναι δυνατόν να καταπατηθεί.

Στη συνέχεια, γίνεται σαφές εκ του Μεγάρου Μαξίμου πως ο νόμος ισχύει για όλους σε ένα Κράτος Δικαίου, αλλά δεν γίνεται ο ίδιος ο Κουφοντίνας να εκβιάζει δια της απεργείας πείνας, ενώ μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη και ο ίδιος για τη μεγαγωγή του.

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου:


Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Ενας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ,
Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατη ιατρική φροντίδα. Προνομική μεταχερίσιη όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: Να αλλάξει στάση η κυβέρνηση

«Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτή την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media.

«Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται», καταλήγει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ