Πυρά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Ανδρουλάκη για τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό

Πυρά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Ανδρουλάκη για τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό

Τα πυρά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, εξαιτίας της θέσης που διατύπωσε ότι «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» στη θέση του πρωθυπουργού, σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα προτείνει κάποιον από τον χώρο της πολιτικής, χωρίς να αποκαλύπτει ποιο θα είναι αυτό το πρόσωπο.

Από τη μεριά του, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για πρόκληση έναντι της δημοκρατικής τάξης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι η θέση του κ. Ανδρουλάκη «συνιστά θεσμική ασέβεια και είναι πολιτικά εξωφρενική».

Η διατύπωση Ανδρουλάκη έδωσε την αφορμή στην κυβέρνηση να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του κέντρου και τους αναποφάσιστους, επισείοντας τον κίνδυνο της ακυβερνησίας και της αστάθειας.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβαλε στο κάδρο και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «όσοι υποστηρίζουν την απλή αναλογική δεν βρίσκουν δύο συγκεκριμένα πράγματα να πουν για το ποιο θα είναι το πλαίσιο της «προοδευτικής διακυβέρνησης».

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τους όρους που έθεσε ο Ανδρουλάκης


Από τη μεριά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στην προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για να μετάσχει την επομένη των εκλογών σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Στον Κουμουνδούρου θεωρούν πως την επομένη των εκλογών θα έχει μια τελείως διαφορετική στάση καθώς, όπως τονίζουν, θα έχει μεσολαβήσει η ψήφος των πολιτών.
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος ότι προεκλογικά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να «αλιεύσουν» ψήφους μέσα από την ίδια δεξαμενή των προοδευτικών πολιτών.

«Όταν θα γίνουν οι εκλογές -και εμείς πιστεύουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει πολύ ισχυρή εντολή- εκεί θα γίνει η ουσιαστική κουβέντα για τις συνεργασίες», είπε χαρακτηριστικά η Πόπη Τσαπανίδου.

«Τότε θα καθίσουν στο τραπέζι οι πολιτικοί αρχηγοί με άλλους όρους, θα πουν άλλα πράγματα. Γιατί θα έχει μιλήσει ο λαός και η κουβέντα θα είναι διαφορετική», κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος που επιχείρησε να «υποβαθμίσει» τη σημασία της πρότασης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «κυβέρνηση συνεργασίας σημαίνει συζήτηση με βάση το πρόγραμμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο θόρυβος. Το ποιος θα είναι πρωθυπουργός το λήγει ο λαός με την ψήφο του».

Τζανακόπουλος: Ο Ανδρουλάκης δεν διαχωρίζει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ


Σημειώνεται πως υπήρξαν και πιο σκληρές αντιδράσεις, όπως αυτή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος αφού άφησε αιχμές για το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν διαχωρίζει ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσει είτε με το ένα είτε με το άλλο κόμμα, έκανε λόγο για λόγια κενά περιεχομένου.

«Το Κίνημα Αλλαγής ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, σε ένα δίλημμα το οποίο θα είναι αμείλικτο. Είτε να σχηματίσουμε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, είτε με δική του επιλογή να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές, στις οποίες είναι δεδομένο ότι η πόλωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη και το ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ θα υποστεί πολύ μεγάλη εκλογική πίεση», σημείωσε.

«Καρφιά» από Σκουρλέτη κατά Ανδρουλάκη


«Καρφιά» εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής άφησε και ο Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως «αν μπορείς το λεγόμενο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα να το εφαρμόσεις εξίσου με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι δεν πάει καλά με το περιεχόμενό του. Είναι ασαφές. Δεν μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα για κάθε χρήση με τον οποιονδήποτε», ενώ στο θέμα του πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως ο κόσμος θα μιλήσει με την ψήφο του και ανάλογα με τους συσχετισμούς θα αναδείξει και ποιον προκρίνει για τη θέση του πρωθυπουργού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ