Στην ΠΥΡΚΑΛ ο Μητσοτάκης -Σχέδιο μετεγκατάστασης 9 υπουργείων στον Υμηττό

Στην ΠΥΡΚΑΛ ο Μητσοτάκης -Σχέδιο μετεγκατάστασης 9 υπουργείων στον Υμηττό

Το συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού επισκέπτεται σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπου και θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την αξιοποίηση του χώρου, ενώ το σχέδιο ανάπλασης θα παρουσιάσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Στις εγκαταστάσεις σχεδιάζεται η δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου» με στόχο να μεταφερθούν εκεί συνολικά 9 υπουργεία που τώρα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, η πρωθυπουργική έδρα, ενώ το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ θα «μετακομίσει» στο χώρο του εργοστασίου του Λαυρίου.

Πρόκειται για τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Αγροτική Ανάπτυξης, Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το πλάνο θα μεταστεγαστούν όλες οι υπηρεσίες των υπουργείων σε έναν ενιαίο χώρο ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, ενώ πρόκειται για μία κίνηση που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση 60 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ο χώρος που στεγάζονταν οι υπηρεσίες και το εργοστάσιο της αμυντικής βιομηχανίας ΠΥΡΚΑΛ εκτείνεται σε περίπου 160 στρέμματα στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού και βρίσκεται κοντά στην Γυμναστική Ακαδημία. Ένα σημαντικό μέρος του θα γίνει πάρκο και θα αποδοθεί στους πολίτες, ενώ το υπόλοιπο θα στεγάσει τα υπουργεία. Η μετεγκατάσταση θα γίνει σε βάθος 2 ετών με το εργαλείο των ΣΔΙΤ, καθώς στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2023, δηλαδή πριν την λήξη της παρούσας κυβερνητικής θητείας.

Δείτε LIVE την εκδήλωση:

 

https://www.youtube.com/watch?v=bkDVNAzCyM8

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS