Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου για την επισιτιστική κρίση - Στο τραπέζι και η ενίσχυση των κτηνοτρόφων

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μαξίμου για την επισιτιστική κρίση - Στο τραπέζι και η ενίσχυση των κτηνοτρόφων

Στο επίκεντρο της σύσκεψης που άρχισε πριν από λίγο (13:00) στο Μέγαρο Μαξίμου, θα βρεθούν ο επισιτιστικός εφοδιασμός και η ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει χαρακτηριστικά το βράδυ της Παρασκευής, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ότι «ένα ζήτημα το οποίο θα μας απασχολήσει ακόμα μετά βεβαιότητας τους επόμενους μήνες αφορά την ενδεχόμενη παγκόσμια επισιτιστική κρίση».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι συγκάλεσε τη σημερινή σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να εξασφαλσιτεί η ασφάλεια τροφίμων στην Ελλάδα.


Δύο ακόμη θέματα

H σύσκεψη ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά και κυβερνητικά στελέχη θα επικεντρωθεί επίσης σε δυο ακόμη ζητήματα. Το πρώτο αφορά την αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαθέσει 40.000.000 ευρώ για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων. Ο τρόπος ενίσχυσης θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας από τον κ. Γεωργαντά.

Δεύτερο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι η τιμή των λιπασμάτων, η οποία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει «εκτοξευθεί».

Εισαγωγές εκτός ΕΕ

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι για τις εισαγωγές από τη Νότιο Αμερική, τον Καναδά και γενικά χώρες εκτός της Ε.Ε., αυτό που ανησυχεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τις Βρυξέλλες, είναι ότι δεν τηρούνται τα ίδια ποιοτικά στάνταρ με αυτά που ορίζει η Ευρώπη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS