Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνομιλία Μητσοτάκη - Μπάιντεν

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνομιλία Μητσοτάκη - Μπάιντεν

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Όπως έλεγαν κυβνερνητικές πηγές, διήρκεσε μισή ώρα και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Η πρώτη επικοινωνία από την ανάληψη της προεδρίας από τον Μπάιντεν

Η συνομιλία διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και έγινε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε καλό κλίμα. Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη επικοινωνία των δύο ανδρών μετά την ανάληψη καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν ως 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Όπως είναι γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να θέσει το θέμα των τουρκικών κινήσεων στην ανατολική Μεσόγειο , με το θέμα της διεύρυνσης της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ να κυριαρχεί.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε στους ηγέτες της ΕΕ ότι ανησυχεί για τη δημοκρατική οπισθοδρόμηση της Τουρκίας και για τους στενότερους δεσμούς της Άγκυρας με τη Ρωσία, σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους της ΕΕ, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ έρχονται μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα για τις αγορές της Τουρκίας.

Το μήνυμα Μπάιντεν για την 25η Μαρτίου 1821

Πριν από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής και την επικοινωνία με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο Τζο Μπάιντεν απέστειλε μήνυμα με αφορμή την 25η Μαρτίου.

«Πριν από ακριβώς 200 χρόνια, εμπνευσμένος από τα ίδια ιδανικά της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της παθιασμένης πίστης στη Δημοκρατία που πυροδότησε την Αμερικανική Επανάσταση, ο Λαός της Ελλάδας κήρυξε την Ανεξαρτησία του. Σήμερα, ο αμερικανικός λαός συμμετέχει με τον ελληνικό λαό στον εορτασμό της δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους και γιορτάζει δύο αιώνες διαρκούς φιλίας μεταξύ των εθνών μας.

Κατά την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας γιορτάζουμε την Ιστορία και τις αξίες που ενώνουν τις ΗΠΑ και την Ελληνική Δημοκρατία. Οι πατέρες του έθνους μας άντλησαν έμπνευση από το παράδειγμα της αρχαίας Ελλάδας κατά τη σύνταξη του Συντάγματός μας και τον σχηματισμό της πρώτης σύγχρονης δημοκρατίας του κόσμου. Λίγες δεκαετίες αργότερα, Αμερικανοί φιλέλληνες υπερασπίστηκαν την προσπάθεια της Ελλάδας για ανεξαρτησία, σφυρηλατώντας μια στενή σχέση μεταξύ των λαών μας, που άνθησε τα επόμενα χρόνια» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ