Σενάρια τέλος: Κάλπες την άνοιξη του 2023 - Πώς ο Μητσοτάκης έκλεισε το «παράθυρο» για πρόωρες εκλογές

Σενάρια τέλος: Κάλπες την άνοιξη του 2023 - Πώς ο Μητσοτάκης έκλεισε το «παράθυρο» για πρόωρες εκλογές

Ξεκάθαρα και με κατηγορηματικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής έκλεισε το «παράθυρο» των πρόωρων εκλογών, βάζοντας τέλος στην έντονη φημολογία για εθνικές κάλπες το φθινόπωρο που είχε φουντώσει το τελευταίο διάστημα.

Η αποστροφή του πρωθυπουργού στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά στις 14 Ιουνίου ότι: «Πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές», άνοιξε μια έντονη συζήτηση τον τελευταίο μήνα για τον χρόνο των επόμενων εκλογών, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό 22 ημέρες μετά να κλείνει το παράθυρο, και να δηλώνει ρητά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία.

«Ανησυχείτε πολύ για τις εκλογές και το πότε θα γίνουν. Σας ξαναλέω, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα που λίγο νωρίτερα ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ορίσει την ημερομηνία για τις βουλευτικές εκλογές εντός του Σεπτεμβρίου.

Αναφορικά δε, με τις συζητήσεις ότι οι υπουργοί έχουν επιδοθεί στον προεκλογικό αγώνα και αμελούν το κυβερνητικό έργο ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του τόνισε: «Δεν βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει μολύβια, όπως λέτε. Υπάρχει νομοθετικός όγκος που έρχεται τους επόμενους μήνες στη Βουλή«…» Βλέπω μία Βουλή, η οποία εξακολουθεί και νομοθετεί με δύο και τρία νομοσχέδια».

Άλλωστε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προ μηνών είχε προειδοποίησει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι μπορεί να απαλλάξει από τα καθήκοντά τους, τους υπουργούς που χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ώστε να αφοσιωθούν στην προετοιμασία των εκλογών.

Στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση για την αυτοδύναμη Ελλάδα

Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τριτολογία του στα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού επαναλαμβάνοντας κατηγορηματικά ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας ενώ έθεσε το δίλημμα των επόμενων εκλογών.

«Κύριε Τσίπρα, αν το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις πολλαπλές κρίσεις, ποιος να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλεια, ξεκινάτε από βαθιά μειονεκτική θέση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι στις δεύτερες εκλογές το 2023 θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι είναι χρέος του να υπερασπιστεί τη θεσμική σταθερότητα, εγκαλώντας ταυτόχρονα τον Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική, την οποία χαρακτήρισε «βόμβα» κατά της σταθερότητας και παράγοντα αστάθειας.

«Παράγοντας αστάθειας είναι η απλή αναλογική που ψηφίσατε. Όταν γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας αυτή βόμβα θα αδρανοποιηθεί και στις δεύτερες εκλογές θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση για την αυτοδύναμη Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι η σταθερότητα, την οποία χρειάζεται σήμερα ο τόπος παρά ποτέ, υπηρετείται από κυβερνήσεις που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Βουλής, έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν γρήγορα και ακόμα και αν συγκροτούνται από ένα κόμμα υπάρχει η δυνατότητα να διευρύνουν την απήχησή τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ