Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική: 125 κλήσεις στην Πυροσβεστική, έπεσαν δέντρα, πλημμύρισαν καταστήματα

Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική: 125 κλήσεις στην Πυροσβεστική, έπεσαν δέντρα, πλημμύρισαν καταστήματα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. Η κακοκαιρία συνεχίζει την πορεία της προς την ηπειρωτική Ελλάδα, με την Αθήνα να μπαίνει στον καμβά των έντονων φαινομένων τα ξημερώματα της Τρίτης με έντονες βροχοπτώσεις.

Από νωρίς το πρωί σφοδρή καταιγίδα με έντονη βροχόπτωση, κεραυνούς πλήττει την Αττική, ενώ ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στον Πειραιά.

Βομβαρδισμένο τοπίο το Νέο Ηράκλειο Χάος επικρατεί στο Νέο Ηράκλειο. Η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή είχε ως αποτελέσματα την πτώση δέντρων σε κεντρικούς δρόμους και ζημιές σε καταστήματα αλλά και παρκαρισμένα οχήματα.Από το ακραίο φαινόμενο έπεσαν δένδρα σε κολόνες της ΔΕΗ και μέρος της περιοχής δεν έχει ρεύμα.





Η σφοδρή κακοκαιρία που «χτύπησε» τα ξημερώματα την Αττική, κατέγραψε και εντυπωσιακό αριθμό κεραυνών μέσα σε λίγη ώρα.

Σύμφωνα με το Forecast Weather Greece, μέσα σε μία ώρα, από την στιγμή που τα φαινόμενα έγιναν έντονα, καταγράφηκαν 800 κεραυνοί στον νομό Αττικής.

Πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας - 125 κλήσεις στην πυροσβεστική

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας μάλιστα είναι ιδιαίτερα δύσκολη τις πρώτες πρωινές ώρες. Μέσα σε 20 λεπτά, δρόμοι γύρω από το Εφετείο πλημμύρισαν, με τα οχήματα να κινούνται με μεγάλη προσοχή.



Σύμφωνα με την πυροσβεστική έως και λίγο πριν τις 8 το πρωί είχαν γίνει 125 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων με το μεγαλύτερο πρόβλημα να καταγράφεται σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία και το κέντρο της Αθήνας. Κατά την πυροσβεστική, μάλιστα, η τάση είναι αυξητική

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Πλημμύρες σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά Περισσότερους από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου χθες το βράδυ, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές.

Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Εικόνες από το Αργοστόλι:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ