Σκέψεις στο Μαξίμου για ολικό lockdown

Σκέψεις στο Μαξίμου για ολικό lockdown

Τα νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημικής έξαρσης φαίνεται πως μπορεί να διαρκέσουν έως τις 15 Φεβρουαρίου, όμως η κυβέρνηση φαίνεται πως παίρνει αρκετά σοβαρά τα νέα υγειονομικά δεδομένα.

Τα δεδομένα της πανδημίας και ο φόβος για το οικονομικό lockdown

Οι ισορροπίες στις κυβερνητικές αποφάσεις είναι «λεπτές», καθώς ο βεβαρυμένος παράγοντας της οικονομίας απαιτεί πως ένα νέο lockdown θα «τραβήξει την πρίζα της οικονομίας». αλλά από την άλλη ο κοροναϊός φαίνεται πως έχει επιστρέψει δυναμικά, με την επικινδυνότητά του λόγω των μεταλλάξεων να καλπάζει. Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες οφείλυομε νανα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε σήμερα ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε κι άλλα μέτρα, όχι μόνο για την Αττική, αλλά για όλη τη χώρα.

Στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η εξισορρόπηση ι ανάμεσα στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στη λειτουργία της αγοράς. Προτεραιότητα όμως, έχει η δημόσια υγεία και γι’αυτό όποια προσαρμογή υποδείξουν οι επιστήμονες θα γίνει. Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα για τα σχολεία, στην κυβέρνηση τονίζουν ότι με κάθε τίμημα αλλά και με ασφάλεια πρέπει να μένουν ανοικτά. Επιπρόσθετα, το ολικό lockdown είναι στο τραπέζι για την περίπτωση εκείνη που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιβάλλουν. Πάντως δεν είναι μια εύκολη απόφαση και αυτή τη στιγμή τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι βρισκόμαστε εκεί αλλά ότι υπάρχουν ελπίδες να αποφύγουμε το τρίτο κύμα και να χρειαστεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ