Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Οξύμωρο να μιλάει η Τουρκία για ασφάλεια όταν αποσταθεροποιεί Ανατ. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Οξύμωρο να μιλάει η Τουρκία για ασφάλεια όταν αποσταθεροποιεί Ανατ. Μεσόγειο και Μέση Ανατολή

Απάντηση στις νέες προκλητικές ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο με αφορμή την τετραμερή διάσκεψη της Παρασκευής των ΥΠΕΞ της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπρου και της Γαλλίας, έκανε λόγο για «τεχνητές συμμαχίες και για κλίμα έντασης» που δημιουργεί η Ελλάδα και για «τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στην ευρύτερη περιοχή».

Διπλωματικές πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών απαντούν λέγοντας ότι «αποτελεί τουλάχιστον οξύμωρο η Τουρκία να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και παράλληλα να κατηγορεί την Ελλάδα ότι προτιμά την ένταση, την στιγμή κατά την οποία είναι ευρέως γνωστό ότι με τις παράνομες ενέργειές της, η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού.
Η Ελλάδα, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, καλλιεργεί σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις αρχές αυτές.
Μόνο κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς και τους Υφυπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ομάν», καταλήγουν οι πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS