Σταϊκούρας: Σε τροχιά υλοποίησης 188 έργα ύψους 27,6 δισ. ευρώ μέχρι το 2030
Φωτογραφία: Facebook

Σταϊκούρας: Σε τροχιά υλοποίησης 188 έργα ύψους 27,6 δισ. ευρώ μέχρι το 2030

Τον πρώτο απολογισμό των 20 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα που υλοποιούνται.

«Βάζουμε όλη μας τη δύναμη για να πετύχουμε. Να χτίσουμε το μέλλον, επιδιώκοντας να αντιμετωπίσουμε τις διαχρονικές παθογένειες του παρελθόντος», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει ότι μέχρι το 2030 θα υλοποιηθούν 188 έργα κόστους 27,6 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για έργα οδικά, σιδηροδρομικά, αντιπλημμυρικά, υδρευτικά, αρδευτικά, κτιριακά και λιμενικά, καθώς και έργα αεροπορικών υποδομών. Σημαντικά για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

Μεταξύ άλλων, η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), ο Βόρειος Οδικός 'Αξονας της Κρήτης (ΒΟΑΚ), ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου, ο άξονας Μπράλος-'Αμφισσα.

Ειδικότερα ο κ. Σταϊκούρας στην ανάρτησή του αναφέρει ότι το Νότιο Τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, βρίσκεται στο 94% της αποπεράτωσής του και πρόκειται να παραδοθεί έως τις αρχές του 2024. Την ίδια ώρα με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες και στο βόρειο τμήμα του.

Ήδη πέρασε στην επόμενη φάση αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου, ο διαγωνισμός μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) για την ανέγερση των Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας, με αντικείμενο την ανέγερση νέων Δικαστικών Μεγάρων στη Λαμία και τον Βόλο, νέας πτέρυγας Δικαστικού Μεγάρου στην Καρδίτσα και ανακατασκευής υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου στα Τρίκαλα, προϋπολογισμού 48,3 εκατ. ευρώ.

Επίσης το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την υπογραφή της σύμβασης για τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία θα δούμε στους δρόμους των δύο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας στις αρχές του 2024.

Υπογράφηκε συμβατική συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΣΕ, με την οποία αυξάνεται η ετήσια χρηματοδότηση του από 45 εκατ. ευρώ σε 75 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι για τη συντήρηση και εύρυθμη λειτουργία του δικτύου.

Σε τροχιά υλοποίησης βρισκόταν ήδη 63 μεγάλα αρδευτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 784 εκατ. ευρώ.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σταϊκούρα

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ