Σταϊκούρας: Η χώρα θα αντέξει και τρίτο κύμα πανδημίας -Την Πέμπτη θα νομοθετηθεί η μη απόδοση ενοικίων

Σταϊκούρας: Η χώρα θα αντέξει και τρίτο κύμα πανδημίας -Την Πέμπτη θα νομοθετηθεί η μη απόδοση ενοικίων

Την άποψη ότι η χώρα θα αντέξει και ένα τρίτο κύμα πανδημίας εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «το κράτος βγαίνει στις αγορές με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο για να εξασφαλίσει χρήματα» και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα «πρόσθεσαν 500 εκατομμύρια κόστος σε μηνιαία βάση στην πραγματική οικονομία».


Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες στην οικονομία δεν είναι απεριόριστες, ωστόσο τόνισε ότι το κράτος θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι την ερχόμενη Πέμπτη «θα νομοθετηθεί στη Βουλή η μη απόδοση ενοικίων όσων πλήττονται από την πανδημία για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο».

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση αξιολογεί τα δεδομένα ώστε να μειώσει τα υφιστάμενα κόκκινα δάνεια αλλά και όσα «κοκκινίσουν» μελλοντικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ