Σταϊκούρας: Εχουμε ταμειακά διαθέσιμα να στηρίξουμε πιθανό νέο lockdown

Σταϊκούρας: Εχουμε ταμειακά διαθέσιμα να στηρίξουμε πιθανό νέο lockdown

Την εκτίμηση ότι το κόστος στην πραγματική οικονομία από ένα πιθανό δεύτερο lockdown θα είναι δυσβάσταχτο, εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε, παράλληλα, ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει διασφαλίσει τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου αν υπάρξει η ανάγκη για νέο lockdown να μπορέσει να στηριχθεί η επιλογή. «Σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας, η χώρα δε μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο lockdown, αλλά το υπουργείο Οικονομικών έχει διασφαλίσει τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα για να στηρίξει την όποια επιλογή της κυβέρνησης», τόνισε ο Χ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη από τις προβλέψεις του 2020 αλλά και ότι θα ακολουθήσει ισχυρή ανάκαμψη το 2021.

Τέλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος θα συνεχιστούν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ