Τελεσίγραφο Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου: Αν είναι να φύγουν να φύγουν τώρα - Άδειασμα σε Πολάκη

Τελεσίγραφο Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου: Αν είναι να φύγουν να φύγουν τώρα - Άδειασμα σε Πολάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε σήμερα πρεμιέρα στην «Ώρα του προέδρου», στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Κόκκινο 105,5» προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις ακροατών, στο πλαίσιο της αδιαμεσολάβητης επαφής του με την κομματική βάση, όπως έχει δηλώσει.

Ωστόσο, οι ερωτήσεις στον κ. Κασσελάκη δεν ήταν live και η εκπομπή δεν κράτησε μια ώρα, καθώς όπως είπε η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη, δεν υπήρχε ο χρόνος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έμενε στο στούντιο μόνο για ένα ημίωρο εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης έδειξε την πόρτα της εξόδου στην ομάδα της Εφη Αχτσιόγλου, είπε πως ο κ.Τσακαλώτος έχει προσωπική διαφωνία μαζί του και λιγότερο πολιτική, ενώ αν και επέκρινε τον Παύλο Πολάκη για όσα έγραψε για τη Σία Αναγνωστοπούλου, στη συνέχεια τού παρείχε στήριξη.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και αν μπορεί να επιτευχθεί ενότητα με αφορμή την συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ΕΦΣΥΝ και τη δήλωση για σύμφωνο συμβίωσης.

Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ -Υπάρχει ενέργεια και ελπίδα από τη βάση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η βάση του κόμματος όπως φάνηκε και από την εκλογή προέδρου, όπως και από την προσοχή που έχουμε, ακόμα και τη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου που την έδειξαν σε επανάληψη.

Υπάρχει ενέργεια και ελπίδα από τη βάση και από τον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο για να πάμε μπροστά. Σε σχέση με τη βουβαμάρα που υπήρχε με το 17% στις εκλογές, τώρα φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα.

Υπάρχει ενίσχυση σε μέλη. Θέλω να αναδείξουμε νέα μέλη και νέα στελέχη, έχουμε λάβει πολλά βιογραφικά. Το 41% είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους στην αποχή.

Το 2023 σε σχέση με το 2019 η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η ΕΛ.ΛΥ αύξησαν τα ποσοστά τους, του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν. Ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε να ψηφίσει.

Για την ομάδα Αχτσιόγλου: Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι να το κάνουν τώρα

Η επόμενη ερώτηση ήταν «λέτε πως θα νικήσετε τον Μητσοτάκη, άκουσα και τον συμπαθέστατο σύζυγός σας τον Τάιλερ να λέει ότι θα είστε ο επόμενος πρωθυπουργός;»

«Για να μπορέσει κάποιος να κυβερνήσει πρέπει να έχει απαντήσεις στο διακύβευμα και για εμένα είναι η ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπα ότι ένα άτομο θα νικήσει τον Μητσοτάκη. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία, οι ομάδες μελών να υπηρετούν την κοινωνία Λίγες λέξεις συνοπτικές ξεκάθαρες», είπε ο κ.Κασσελάκης.
Στη συνέχεια πρόσθεσε «εγώ έτεινα χείρα φιλίας και στον κ.Τσακλώτο και όλους. Σέβομαι το κόμμα, πρώτον γιατί ευθυγραμμίστηκα, το επέλεξα, με τίμησε ο κ. Τσίπρας για το Επικρατείας. Ακριβώς επειδή σέβομαι το κόμμα έτεινα χείρα φιλίας.
Από την πρώτη στιγμή προσκάλεσα την κυρία Αχτσιόγλου και της προσέφερα όποιο ρόλο θέλει. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Εχω πει ο 2ος είναι πρώτος. Είπα ελάτε να είστε η ηγετική ομάδα.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα».

Δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές, φαίνεται πως είναι πιο προσωπική η διαφωνία

«Δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφορές. Το ίδιο είχα πει στον κ. Τσακαλώτο. Οι διαφορές και οι διαφωνίες είναι μικρές. Φαίνεται πως είναι πιο προσωπική η διαφωνία και λυπάμαι που μιλάμε επί προσωπικού.
Οι ομάδες, οι οργανώσεις ανά τη χώρα να μπορέσουν να αγκαλιάσουν το νέο κόσμο και να υπάρχει λογοδοσία στο κόμμα. Ο σκοπός μου στη ροή της πολιτικής θα δημιουργήσουμε τα think tanks να δημιουργήσουμε ατζέντα και μετά αυτή θα πάει διάδραση στη βάση. Θα βρούμε στελέχη που έχουν εμπειρία στα θέματα.
Αυτοί οι άνθρωποι όταν αισθανθούν ότι κάποιος τους ακούει, θα αισθανθούν ότι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι τομεάρχες μας στη Βουλή θα έχουν τις ιδέες μέσα από τα τμήματα.
Το Συνέδριο θα υπάρχει κοστολογημένο πρόγραμμα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Πάυλος για τη Σία Αναγνωστοπούλου

Ερωτηθείς ο κύριος Κασσελάκης για τον Παύλο Πολάκη αρχικά άσκησε κρητική στον βουλευτή Χανίων λέγοντας πως «δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος για τη Σία Αναγνωστοπούλου», ωστόσο στη συνέχεια υπερασπίστηκε την επιλογή του να τον τοποθετήσει στη θέση του υπερσυντονιστή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Δεν πρέπει να κρίνεται ο Παύλος για το ρόλο που του ανέθεσα πριν δούμε τη δουλειά του.
Γενικά στα social υπάρχει ένα κλίμα τοξικό. Πολλές φορές με ευνοεί αλλά δεν με εκφράζει».

Ο Καασελάκης δεν έχει πειράξει κανέναν στην Ελλάδα

«Για τα Τέμπη η ανθρωπιά είναι πηγαία ειλικρινής. Αυτός είμαι, θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. Ο καθένας έχει τη δική του αφετηρία, πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό.
Ποιον έχει πειράξει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Ελλάδα; Κανέναν. Σε 4 χρόνια θα είμαστε κυβέρνηση γιατί θα αναδείξουμε νέα στελέχη. Εμείς δεν χρωστάμε ούτε ευρώ, σε κανέναν δεν χρωστάμε», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια αρνήθηκε να απαντήσει για ποιο λόγο ενώ στις αρχές Αυγούστου είχε δηλώσει πως θα επιστρέψει στην Αμερική, τελικά μετά από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλω να απαντήσω, είδα ένα κενό στο χώρο. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ», είπε.

Κανείς δεν θα σταματήσει την πορεία που κάνουμε, δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ

«Λέμε για την επικοινωνία. Ο Μητσοτάκης πήγε στο Τικ Τοκ κέρδισε τους νέους. Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πολύ δυνατό άτομα στην επικοινωνία και το αντεπιχείρημα είναι ότι δεν είμαστε πολύ δυνατοί στην πολιτική.
Για πάρα πολύ κόσμο στην κοινωνία είναι ότι οι πολιτικοί δεν έχουν ένσημα από την εργασία. Εγώ έχω πολλά ένσημα. Και τι πάει να πει ότι ήμουν στο εξωτερικό και δεν ήμουν ενεργός πολιτικά από 17 χρονών.
Τον κόσμο τον έχουν ξεχάσει. Μου λένε πώς και από εδώ; Η επικράτεια είναι το εδώ πρέπει να είμαστε εδώ.»

«Θέλω να κλείσω λέγοντας στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έρχονται καλύτερες ημέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε, δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ», ειπε ο κ.Κασσελάκης ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ