Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από Κεραμέως κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών για την ελληνική «PISA»

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από Κεραμέως κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών για την ελληνική «PISA»

Ο διεθνής διαγωνισμός PISA του διεθνούς ΟΟΣΑ οργανώνεται ανά τριετία και σε αυτόν μετριούνται τρεις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι μαθητές ολοκληρώνοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση.


Στη δικαιοσύνη προσέφυγε το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εκπαιδευτικών την Τετάρτη, ενόψει των εξετάσεων PISA για την αξιολόγηση.

Ειδικότερα, ο διεθνής διαγωνισμός PISA (Program for International Student Assessment) του διεθνούς ΟΟΣΑ οργανώνεται ανά τριετία και σε αυτόν μετριούνται τρεις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι μαθητές ολοκληρώνοντας την υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή έως τα 16 χρόνια τους, αναφορικά με την κατανόηση κειμένου, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες. Εβδομήντα οκτώ χώρες αποδέχονται την αναγκαιότητα να διαγωνιστούν ώστε να βοηθηθούν οι ίδιες.

Τις πρώτες θέσεις κατά κύριο λόγο καταλαμβάνουν συνήθως η Κίνα, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, η Ιαπωνία αλλά και η παρουσία-«έκπληξη» της Εσθονίας. Αλλά πάνω από μας είναι επίσης Σλοβενία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Κροατία, Λετονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Σλοβακία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ