Στη Χειμάρρα έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο Όμηρος

Στη Χειμάρρα έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης -Επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο Όμηρος

Στη Χειμάρρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή την ώρα επισκέπτεται το ελληνικό σχολείο Όμηρος. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Το ταξίδι από την Αθήνα στη Χειμάρρα το πραγματοποιεί μαζί με τον κ. Μητσοτάκη και ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί προτού θριαμβεύσει με τα ελληνικά χρώματα στην άρση βαρών, προσδίδοντας ιδιαίτερη συμβολική αξία με την παρουσία του στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος είναι ο πρώτος που θα βρεθεί στο χωριό.

Οι επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η Λειβαδιά και η Δερβιτσάνη. Εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης τον πρωθυπουργό θα υποδεχθούν στη Δερβίτσανη ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα, ενώ στη Λειβαδιά η υπουργός Περιβάλλοντος και Τουρισμού, Μιρέλα Κουμπάρο.

Η ελληνική πλευρά έχει δηλώσει έτοιμη να συνδράμει στις ανάγκες των κατοίκων και έχει τονίσει ότι η βελτίωση των συνθηκών ζωής της ελληνικής μειονότητας και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν είναι βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση των ελληνοαλβανικών σχέσεων και την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ και ο Έντι Ράμα έχει δηλώσει την πρόθεση της αλβανικής ηγεσίας να διατηρήσει «την παραδοσιακή αδελφοσύνη μεταξύ του αλβανικού και του ελληνικού έθνους».

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται τα χωριά της ελληνικής μειονότητας μετά από σχεδόν 32 χρόνια, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε βρεθεί στη Δερβίτσανη τον Ιανουάριο του 1991.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ