Στυλιανίδης: O Kώστας Καραμανλής είναι κεφάλαιο για τον τόπο

stilianidis 300

Ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα της Ν.Δ.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η ανασυγκρότηση και η επανεκκίνηση της Ν.Δ. σε νέα βάση είναι να ολοκληρωθεί μία δημοκρατική διαδικασία εσωτερική, αυτοκριτικής, ενδοσκόπησης, επισήμανσης των λαθών, απόδοσης των ευθυνών και βεβαίως επαναπροσδιορισμού ή ξεκαθαρίσματος ή αποκατάστασης του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της Ν.Δ».

Και πρόσθεσε: «Για να γίνει αυτό κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ξεκινήσει μία δημοκρατική διαδικασία από τα κάτω προς τα πάνω, δηλαδή όχι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή, αλλά από τις Νομαρχιακές Συνελεύσεις. Και να καταλήξει σε ένα έκτακτο συνέδριο στο οποίο θα αποσαφηνιστεί όλο αυτό το τοπίο και έτσι θα μπορούμε να συμβάλουμε και εποικοδομητικά από τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, αλλά και να αποτελέσουμε ξανά την εναλλακτική διακυβέρνηση του τόπου».

Στο ερώτημα αν στο έκτακτο συνέδριο πρέπει να τεθεί και θέμα ηγεσίας ο κ. Στυλιανίδης απάντησε: «Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί ένα άτομο μόνο ή μία παρέα να το αποφασίσει και να το προσδιορίσει. Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να αξιολογηθεί και να κριθεί συλλογικά μέσα στα όργανα του κόμματος ή από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Αυτό άλλωστε προβλέπεται και από το καταστατικό της παράταξης. Οφείλουμε, εγώ είμαι από αυτούς που το λένε ξεκάθαρα, να παραδεχθούμε την ήττα μας, διότι ήταν μια μεγάλη ήττα. Ηταν μια ήττα με 8,5% διαφορά που έδωσε στη Ν.Δ. τη μικρότερη κοινοβουλευτική ομάδα που έχει από την μεταπολίτευση και μετά. Δεν μπορούμε να το πανηγυρίζουμε ως νίκη αυτό. Αυτό είναι μία ήττα. Να το παραδεχθούμε και να το διορθώσουμε».

Στο ερώτημα αν υπάρχει κάποια στιγμή το ενδεχόμενο να επανέλθει ο Κ. Καραμανλής στην ηγεσία της Ν.Δ. ο βουλευτής του κόμματος απάντησε: «Ο Κώστας Καραμανλής αυτή τη στιγμή αυτή τη στιγμή είναι ένα κεφάλαιο όχι μόνο για την παράταξή του, αλλά είναι και ένα κεφάλαιο για τον τόπο. Είναι ένας πολιτικός έμπειρος, ο οποίος άσκησε εξουσία, κατά τη γνώμη μου, με επιτυχία για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος σεβάστηκε τους διαδόχους του και την παράταξή του. Δεν την πλήγωσε, δεν τη διαίρεσε. Ένας άνθρωπος ο οποίος τοποθετήθηκε θεσμικά και εθνικά σε βασικά ζητήματα επιλογών της χώρας και κατά τη γνώμη μου είναι πολύτιμος ως χρυσή, εθνική, εφεδρεία».

real.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ