Δηλώσεις Μητσοτάκη – Ζελένσκι: «Τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να αναγνωριστούν από την διεθνή Δικαιοσύνη» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Δηλώσεις Μητσοτάκη – Ζελένσκι: «Τα εγκλήματα πολέμου πρέπει να αναγνωριστούν από την διεθνή Δικαιοσύνη» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να συναντήσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας


Σε κοινές δηλώσεις προχώρησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος σήμερα 21 Αυγούστου επισκέπτεται για πρώτη φορά επίσημα την χώρα μας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. «Μια θέση δίπλα σας για εμάς είναι θέμα αρχής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Ουκρανό πρόεδρο, σημειώνοντας πως ως χώρα είμαστε αντίθετοι σε κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σε κάθε παράνομο κατοχικό τετελεσμένο.

«Και η δική μας χώρα γνώρισε στο παρελθόν αναθεωρητισμό άλλων χωρών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα πως είμαστε στο πλευρό των Ουκρανών, γιατί οι δύο λαοί συνδέονται με μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς. Χαρακτηριστικά ανέφερε τη Μαριούπολη, «μια πόλη με ελληνικό όνομα και ελληνικό αίμα», όπως σημείωσε, και τα εγκλήματα που έχουν τελεστεί εκεί, αλλά και την Οδησσό.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με τον πρόεδρο Ζελένσκι υπέγραψαν κοινή δήλωση για την ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας. «Είμαστε συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες» τόνισε και υπογράμμισε: «Η αλληλεγγύη μας υπήρχε έμπρακτη εξ αρχής, θα συνεχιστεί».

Καταλήγοντας, είπε ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, κυρίως στην Οδησσό, και έκλεισε τις δηλώσεις του, επικαλούμενος τον Νίκο Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν νικήσουμε ή αν νικηθούμε, πολέμα».

«Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία με την Ελλάδα» απάντησε ο Ουκρανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι «χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ελλάδας για την εκπαίδευση των πιλότων των F16», καθώς επίσης ότι «χρειαζόμαστε βοήθεια, για να είναι σταθερός ο διάδρομος για τα σιτηρά». Ο κ. Ζελένσκι αναφέρθηκε και στην υπόσχεση Μητσοτάκη για την ανοικοδόμηση της Οδησσού.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Ευχαριστώ την Ελλάδα, ζήτω η Ουκρανία».

Δείτε βίντεο:

Η παρουσία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην Αθήνα, αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας στη Δυτική Συμμαχία και αποτελεί ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης από την πλευρά του Κιέβου για την στήριξη που έχει λάβει από την πρώτη μέρα της ρωσικής εισβολής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ