Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση κυβέρνησης σκληρής δουλειάς

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση κυβέρνησης σκληρής δουλειάς

Στο Προεδρικό Μέγαρο και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο νέος πρωθυπουργός, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 13:00 αναμένεται η ορκωμοσία του.

«Είναι ξεχωριστή τιμή να παραλαμβάνω αυτή την εντολή για να σχηματίσω κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως νιώθει «βαριά την ευθύνη στους ώμους του», υπενθύμισε ότι εξαρχής είχε θέσει ως στόχο την σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης και δεσμεύθηκε εκ νέου για τη δρομολόγηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

«Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και έμπρακτου αποτελέσματος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Διεμήνυσε δε, με νόημα, πως η δημοκρατία μας είναι ώριμη να χειριστεί πρόσκαιρες αναταράξεις και χαρακτήρισε την οκτακομματική Βουλή «επιθανάτιο ρόγχο» της απλής αναλογικής.

Η κ. Σακελλαροπούλου, τόνισε από την πλευρά της, πως «η δημοκρατία μας απεδείχθη ανθεκτική» και ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη «καλή δουλειά».

Ο διάλογος Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη

Σακελλαροπούλου: Πριν από μία ώρα μού έφερε το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας και ενόψει αυτού σας κάλεσα να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Μητσοτάκης: Είναι ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω τον σχηματισμό κυβέρνησης τετραετίας. Είχα θέσει στόχο η χώρα να έχει σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Βαριά η ευθύνη που εναποθέτει ο ελληνικός λαός στους ώμους μου. Οι Έλληνες διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον και έχω δεσμευτεί για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε μια άνετη πλειοψηφία και θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση κυβέρνησης σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος. Θα ορκιστεί αύριο και θα ξεκινήσει τη σκληρή δουλειά. Το εκλογικό αποτέλεσμα επεφύλαξε και ορισμένες εκπλήξεις. Έχουμε οκτακομματική Βουλή, αλλά η Δημοκρατία μας είναι ώριμη για να διαχειριστεί τις πρόσκαιρες αναταράξεις. Ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Αν ίσχυε η ενισχυμένη, η Βουλή σήμερα θα ήταν πεντακομματική.

Σακελλαροπούλου: Η δημοκρατία μας ανθεκτική σε μια σειρά από κρίσεις, να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Καλή δουλειά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ