Στις Βρυξέλλες ο Κουμουτσάκος -Σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το μεταναστευτικό

Στις Βρυξέλλες ο Κουμουτσάκος -Σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το μεταναστευτικό

Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των ελληνικών προτεραιοτήτων, θέσεων και προβληματισμών για το μεταναστευτικό ζήτημα, σε συνέχεια και της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, καθώς και ενόψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες.

Κατά την επίσκεψή του θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους:

  • με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ιλβα Γιόχανσον,
  • με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά,
  • με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ,
  • με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, και τους συντονιστές του ΕΛΚ και της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην ίδια επιτροπή, Ρομπέρτα Μέτσολα και Μπιρζίτ Σίπελ.

Σε διμερές επίπεδο Ελλάδας-Βελγίου, ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με την υπουργό Υγείας και Μετανάστευσης του Βελγίου, Μάτζι Ντε Μπλοκ.

Αύριο ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει ενημερωτική συνάντηση με τους Ελληνες ευρωβουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή και θα κάνει ενημέρωση σε Ελληνες και ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS