Μητσοτάκης από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής: Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες

Μητσοτάκης από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής: Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες

«Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έφθασε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο πρωθυπουργός έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Είμαστε ευγνώμονες απέναντι σε όλους, Πυροσβεστική και εθελοντές για τις προσπάθειες που κατέλαβαν για να ελέγξουν τα μέτωπα. Η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη από χθες. Προτεραιότητα αυτές τις μέρες ήταν πρώτα και πάνω απ' όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η φωτιά να μην εισέλθει εντός των οικισμών και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών.

Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα ήμαστε σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση από χθες. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και να διαβεβαιώσω τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους είναι η πρώτη μου προτεραιότητα.

Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε τα αντιπλημμυρικά έργα και τις αναδασώσεις. Όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό περιβάλλον».

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις, συντονισμένα, έχουν ριχτεί στη δύσκολη μάχη με τις φλόγες σε κάθε μέτωπο. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών και για το σχεδιασμό για τις επόμενες μέρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS