Αναβολή του debate λόγω του ναυαγίου αποφασίζει η διακομματική -Συνεδριάζει στις 11

Αναβολή του debate λόγω του ναυαγίου αποφασίζει η διακομματική -Συνεδριάζει στις 11

Στη σκιά του εθνικού πένθος από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, συνεδριάζουν στις 11:00 εκτάκτως οι εκπρόσωποι των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων για το ενδεχόμενο αναβολής ή ακύρωσης του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Η τηλεμαχία ήταν προγραμματισμένη για απόψε στις 21:00, αλλά λόγω του
τριήμερου πένθους που κηρύχθηκε χθες για το πολύνεκρο ναυάγιο, ενδέχεται να αναβληθεί.

Το επικρατέστερο σενάριο

Οι εκπρόσωποι των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις 11:00 για την μοίρα του ντιμπέιτ.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να αναβληθεί και μένει να εξεταστεί αν θα οριστεί σε άλλη ημερομηνία.

Χθες Τετάρτη ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για τα θύματα του ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας.

Χθες το απόγευμα επικρατούσε έντονος προβληματισμός μεταξύ των πολιτικών κομμάτων αλλά και των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ. Αρμόδιες πηγές διευκρίνιζαν πως το υπουργείο Εσωτερικών δεν είχε λάβει επίσημο αίτημα για σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, γνωστοποιήθηκε ότι η διακομματική -αρμοδιότητα της οποίας είναι κάθε σχετική απόφαση με το ντιμπέιτ- θα συνεδριάσει σήμερα στις 11 το πρωί εκτάκτως, για να συζητήσει το θέμα.

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι όσο διαρκεί το εθνικό πένθος αναστέλλονται όλες οι κομματικές της εκδηλώσεις.

Το ίδιο έπραξαν και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στην Καλαμάτα, κάτι που έκανε ήδη χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, εμφανίστηκε πρόθυμη να αλλάξει το πρόγραμμα Τσίπρα προκειμένου να γίνει το ντιμπέιτ μετά τη λήξη του εθνικού πένθους.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ