Στυλιανίδης: Ανακοίνωσε την ίδρυση Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας

Στυλιανίδης: Ανακοίνωσε την ίδρυση Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας

«Οι συνέργειες με τους πολίτες είναι η μοναδική οδός για να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα», επισήμανε.


Την ίδρυση Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας, όπου εθελοντές αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων θα παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών καθώς και ειδική εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), που πραγματοποιείται στην Αιδηψό και οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε τη σημασία που έχουν «η συνεργασία και οι συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» και κυρίως η συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στην πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

«Οι συνέργειες με τους πολίτες είναι η μοναδική οδός για να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα», επισήμανε και έκανε λόγο για τη συγκρότηση «μίας μεγάλης συμμαχίας» όλων των παραπάνω, που θα βασίζεται σε ένα «τρίπτυχο ολιστικής προσέγγισης»: Πρόληψη, προετοιμασία-ετοιμότητα, ανθεκτικότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υλοποίησή του θα αρθρωθεί σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι «όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Μεσόγειος είναι το hot spot της περιβαλλοντικής κρίσης», γι' αυτό τόνισε πως είναι αναγκαία η άμεση «υιοθέτηση πολιτικών που να μετριάζουν τις επιπτώσεις και να ενισχύουν την προσαρμοστικότητα όλων στα νέα κλιματικά δεδομένα».

Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο τι έχει πράξει μέχρι τώρα η κυβέρνηση σε αυτήν την κατεύθυνση, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα γίνεται η χώρα που πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα», γι' αυτό και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκώβη «τράβηξε το ενδιαφέρον παγκόσμιων ηγετών και ΜΜΕ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS