Σύλληψη Χρήσου Παππά: Επίλογος για το «κεφάλαιο» Χρυσή Αυγή - Στις φυλακές Δομοκού ο «υπαρχηγός»

Σύλληψη Χρήσου Παππά: Επίλογος για το «κεφάλαιο» Χρυσή Αυγή - Στις φυλακές Δομοκού ο «υπαρχηγός»

Στο ίδιο κατάστημα κράτησης, βρίσκονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου και του Γιώργου Ρουπακιά
Στι φυλακές Δομοκού οδηγήθηκε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς,ύστερα από απόφαση του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Λίγα λεπτά μετά τη μεταγωγή του στο Εφετείο Αθηνών, ο καταδικασθείς ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης πήρε τον δρόμο για τη φυλακή όπου κρατούνται και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα στο ίδιο κατάστημα κράτησης, βρίσκονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, που βρίσκεται στο Μαλανδρίνο, μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά. Ο Χρήστος Παππάς είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 3 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Χρήστος Παππάς μεταφέρθηκε στο Εφετείο περίπου στις 12:00 και ο εισαγγελέας τού επέδωσε το φυλακιστήριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν κατέβηκε ποτέ από το όχημα της αυτοκινητοπομπής που τον μετέφερε στο Εφετείο, αλλά ανέβηκε στην εισαγγελία μόνο ο συνήγορός του. Ακολούθησε η 52χρονη Ουκρανή, η οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα αφού υπέθαλπε τον Χρήστο Παππά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν κατέβηκε ποτέ από το όχημα της αυτοκινητοπομπής που τον μετέφερε στο Εφετείο, αλλά ανέβηκε στην εισαγγελία μόνο ο συνήγορός του.

Σημειώνεται ότι ο Παππάς διέφευγε επι εννέα μήνες της σύλληψης και ενώ αρχικώς διακινούνταν πληροφορίες ότι κρυβόταν κάπου στα Βαλκάνια ή σε μοναστήρι, τελικώς από τα μέσα του περασμένου μήνα επιβεβαιώθηκε ότι όλο αυτό το διάστημα της φυγοδικίας του ήταν στην Ελλάδα.

Ο Παππάς συνελήφθη χθες βράδυ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, από ένα διαμέρισμα στου Ζωγράφου.
pappas xrisi augi 2
Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές.
pappas xrisi augi 3Τι είπε ο συνήγορός του
Ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, ανάφερε:

«Ο Χρήστος Παππάς συνελήφθη χθες το βράδυ και κρατήθηκε, ενώ προσήχθη προ δέκα λεπτών στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.
Ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση για το κατάστημα κράτησης Δομοκού.

Παρελήφθη από τα όργανα της αντιτρομοκρατικής και θα πάει στο συγκεκριμένο κατάστημα».

Μάλιστα, απαντώντας στο εάν το σημείο όπου συνελήφθη ήταν ο τόπος όπου κρυβόταν, υποστήριξε: «Ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι και η άλλη κοπέλα που βρέθηκε μαζί του θα περάσει από το αυτόφωρο».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος του είπε πως του έχει αποστείλει γράμμα στο οποίο ανέφερε ότι θέλει να παραδοθεί, αλλά ο ίδιος δεν το έλαβε ποτέ.
pappas xrisi augi 4

Το παρασκήνιο της σύλληψης
Χωρίς καμία διάθεση αντίστασης φέρεται να… «υποδέχτηκε» τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο Χρήστος Παππάς.

«Εντάξει παιδιά έρχομαι. Αλλά να ξέρετε, μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ…», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, όταν στις 21:30 χθες το βράδυ, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής χτύπαγε το κουδούνι του ισογείου διαμερίσματος της οδού 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου.

Ο ίδιος, άνοιξε την πόρτα, περιποιημένος, αλλά εμφανώς με παραπανίσια κιλά.
pappas xrisi augi 5

Τι τον πρόδωσε
Οι αστυνομικοί, την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούσαν το καταφύγιο του Παππά με τα ερμητικά κατεβασμένα ρολά. Όμως, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, δεν βγήκε ούτε μια στιγμή έξω και όπως είπαν και οι γείτονες δεν τον είχαν δει ποτέ να βγαίνει από το σπίτι ή να κυκλοφορεί στην περιοχή.

Μια μαρτυρία, ένα λάθος τηλεφώνημα ή μια κίνηση στο διαδίκτυο ήταν αυτά που πρόδωσαν τον Χρήστο Παππά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ