Συνάντηση Μητσοτάκη-Πάιτ το απόγευμα στο Μαξίμου

Συνάντηση Μητσοτάκη-Πάιτ το απόγευμα στο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα στις 17:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Η συνάντηση θα γίνει ενόψει του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον στις 7 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρόεδρο θα βρεθεί η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδας - ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως «ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του ο Τραμπ αναμένεται να τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ